Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем

Пак припомням, че съм съвсем отскоро собственик на италианска кола (Fiat Palio Weekend 75 1997 г.). Та имам следния въпрос - по принцип двигателят си бачка много добре, равномерно и т.н., бях и на елкон и уж всичко е супер (работа, компресия, свещи и т.н.), НО: в момента на натискане на педала за газта (колата е само на бензин, да не стане грешка) двигателят леко глъхне, особено когато колата не е загряла. Сменил съм масло, всички видове филтри, но пак си е така. Някой ще ме ориентира ли къде да търся причината ?Имам и още 1 въпрос: при рязко натискане на педала за газта, отдясно се чува едно бълбукане, все едно навлиза течност по маркуч. Някой знае ли какво е това ? Предишната ми кола беше Опел Кадет (ех, май можеше да си я покарам още малко :D ) и никакви подобни шумове не съм чувал.Местя я в раздел консултацииAlexius
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

За бълбукането си провери нивото на антифриза най вероятно е намалял,провери за течове.

Коментар

re...

krasyo написа:
      За бълбукането си провери нивото на антифриза най вероятно е намалял,провери за течове.
      Ако е намалял защо ще се чува това бълбукане, не виждам причина

Коментар

Имаш въздух в системата

Коментар

krasyo написа:
          Имаш въздух в системата
          или просто като изфорсираш и водната помпа завихря по-силно антифриза, а ти го 4уваш като минава през радиатор4ето на парното.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

сигурно го завихря, както водата завихря турбината във ВЕЦовете, нали?
            2004 Audi A6 4F
            2002 Lancia Y

Коментар

или просто като изфорсираш и водната помпа завихря по-силно антифриза, а ти го 4уваш като минава през радиатор4ето на парното.[/quote]Мисля, че си прав. Не съм голям спец по колите (по-скоро съм компютърджия и имам някои забележки към този форум), но охладителната система на Палио-то си има обезвъздушаване, няма течове и мисля, че е точно това, което казваш ти.

Коментар

Проблема ти може да е от бензиновата помпа да смуче въздух от някаде и затова да глъхне като я форсираш и от там да се чува и булбукането... , но това е само предположение

Коментар

На мен ми се е случвало да ми глъхне колата от кофти бензин. Виж за бълбукането - не знам...
                  Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

vesko написа:
                    На мен ми се е случвало да ми глъхне колата от кофти бензин. Виж за бълбукането - не знам...
                    Не мисля, зареждам само в Lukoil и Shell. Нещо друго ще е, може би е тръгнал да се запушва катализатора. Някой знае ли може ли просто да се махне, ще има ли някакви проблеми ?

Коментар

прегледай тук

Коментар

Alexius написа:
                        прегледай тук
                        Мерси за линка. Утре все пак ще отида при майстор да си каже "присъдата" за глъхненето на двигателя. Надявам се да не се изръся с много пари.

Коментар

Със сигурност си провери работата на Ламбда сондата. При мен проблема е същият и аз предпочетох да си сложа газова уредба вместо да давам 200 лева за Ламбда сонда.
                          Fiat Punto 1.1 1996

Коментар

snake написа:
                            (по-скоро съм компютърджия и имам някои забележки към този форум)
                            за целта има: Предложения за сайта и Предложения за форума
                            Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

може и да е от незатварящи клапани
                              2004 Audi A6 4F
                              2002 Lancia Y

Коментар

Working...
                              X