Здравейте,от няколко дни ми се е запушила едната пръскалка на чистачките на предното стъкло (тази пред нешофьорската седалка) - проверих маркучетата, там всичко е ок. Явно е влязло някакво боклуче в самата пластмасова дюзичка - пробвах да я отпуша с игла - прокапва за малко и пак се запушва. Някой знае ли как да я разглобя тази дюзичка (това е черната пластмасова част, която е захваната за самия капак на колата)... пробвах с дърпане и въртене, но нищо не става, не излиза, а не искам да напъвам повече, защото ме е страх да не я счупя или изкъртя Колата е пунтото от подписа ми.Този раздел повече и ходи на тази тема.Модераторски екип на fiat-bg.org.Благодаря за корекцията на модераторския екип
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто -запушена пръскалка на чистачките - как да я разглобя?
Collapse
X
-
При Бравото става така - отваряш капака, издърпваш маркучето от пръскалката, самата пръскалка е на щипки, стискаш и завърташ. Излиза лесно.Предполагам при теб ще е същото.После я сложи в оцет както е казал колегата.Не бъркай с игла. По-добре намери един многожилен кабел, изтегли една жичка от него и човъркай с нея.И малко духане трябва, ама за него съвети не се осмелявам да давам.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:И малко духане трябва, ама за него съвети не се осмелявам да давам.Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ
Коментар
-
Трява да стискаш самата пръскалка и ще излезе, но в никакъв случай с игла, защото няма смисъл вътре в пръскалката има боклучета и котлен камък, които с човъркане с игла не се махат отвътре и единственото което става е, че се разширяват дупките и после почваш да се оплакваш, че струята е слаба и колкото и да настройваш се пръска като от стара лозарска пръскачка. [/u]--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Inessita написа:На мен пък на задното ми стъкло не пръска, но нищо не сам разглобявала още...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Inessita написа:На мен пък на задното ми стъкло не пръска, но нищо не сам разглобявала още. Утре ще погледна да видя дали изобщо ще разбера нещо. Иначе машинката работи (бръмчи). Нещо се е запушила може би??
Коментар
-
Inessita написа:На мен пък на задното ми стъкло не пръска, но нищо не сам разглобявала още. Утре ще погледна да видя дали изобщо ще разбера нещо. Иначе машинката работи (бръмчи). Нещо се е запушила може би??I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар