Stefan Hadjov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мисля да махна катализатора става ли или не става - махнат
Collapse
X
-
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
Atanas71 написа:Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:miro2177 написа:ако катализатора отиде на кино, как се разбира? колата набира по-малко, дависе?
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:miro2177 написа:ако катализатора отиде на кино, как се разбира? колата набира по-малко, дависе?Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:miro2177 написа:ако катализатора отиде на кино, как се разбира? колата набира по-малко, дависе?
Коментар
-
Мисля да махна катализатора защото съм чул че се намалява разхода на гориво и се подобрява ускорението и динамиката на колата.А по отношение на ’’яичините и омлетните миризми’’ или давеня и тем подобни нередности в/у моята кола не съм забелязал.Но все пак колицата е на 14години и съм почти обеден че катализатора не е сменян никога,но може и да греша и за това да питам каде правят тея замерваня за годноста на катализатора?А и съм чул че някаде ги рециклират та ако някои знае някое такова място в Софето нека сподели,абе нека даде мнението си по това мнение изцяло.Пунто 1.2 75 94г климатик SX
Коментар
-
златното правило - нещо, което работи, не се пипа - май не го уважаваш.един съвет. ако нямаш проблеми с катализатора, не го махай. от ЕС скоро ще се сетят, че в България катализаторите не се контролират както трябва и ще наложат своите предписания, а правителството ще, не ще, ще трябва да ги спазва.Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
chandler написа:златното правило - нещо, което работи, не се пипа - май не го уважаваш.един съвет. ако нямаш проблеми с катализатора, не го махай. от ЕС скоро ще се сетят, че в България катализаторите не се контролират както трябва и ще наложат своите предписания, а правителството ще, не ще, ще трябва да ги спазва.Пунто 1.2 75 94г климатик SX
Коментар
-
Re: Мисля да махна катализатора ставли или нестава-махнат
zaxaxa написа:Колеги колата ми е пунтак 94 10м 1.2 75 с клима проблем ли ще е да си махна катализатора и ако може да се махе с какво да го заменя.Давайте експертите си менияПунто 1.2 75 94г климатик SX
Коментар
-
Те са на сметка и са в + от тази сделка з/о резонаторното гърне е 20-30 лв и труд 10-15 лв. мах 45 лв. а катализаторите ги изкупуват от 60 лв. нагоре.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
и аз съм решил да махна катализотра,но не защото така ми е кеф,а защото последния път като ходих на майстор се чуваше в гърнето едно тракане вс еедно нещо е попаднало вътре.според майстора това са парченца от катализатора.после като се замислих се сетих,че от както ги чух за пръв път горе-долу от тогава колата ми има проблем,а именно,че на ниска предавка на около 2000 оборота колата "хълца"казаха ми,че най-вероятно е от запупения катализаторвъпроса е ако го махна какво да правя?FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
а тя моята го има сащия проблем като нее загряла и тя си мирише на развалени яйца. В началото като я купих сменях задното гарне с една права тръба (беше ми останала от ладето) и задното ми гърне вътре беше пълно с едни парчета нещо като пласт маса а то си беше здраво нямаше ръжда . Понякога хълца като на колегата като не и подавам мн газ.И аз съм решил да махна катализотра
Коментар
-
Tornado написа:jenshen73 написа:Geraka написа:Аз все си мисля, че с тия 4 гърнета заедно с катализатора на мойта, едва ли ще и повлияе едно по-малкоSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ех колко компетентни имало Първо за да махнеш катализатора трябва да е за смяна или да ти трябват пари или да искаш някакъв по "рацерски" звук аз лично за катализатор на пунто 1,1 с монтаж на тръба и взех 40 лева и пак има хора дето дават повече пари та колегите който казаха, че им е станал на парчета да го изтърбушат и го носят в една торба питата от вътре и взимат пари за тея буци. Преди да махнете катализатора е хубаво да видите дали Л.Сондата не вие на катализатора понеже на някой коли е така и ако го махнете ще си навлечете главоболия. И такъв резонанс, че да те чуват от километър нема такова животно или живееш в много тих квартал където чуваш вечер клецане на кучета или караш като луд в тесните улици понеже тоя резонс се получава най добре в 2-3 хил. оборота и 3то мисля че има огромна тема за катализаторите в която пише всичкоFiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар