Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парно на Типо,въпрос...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Парно на Типо,въпрос...

Здравейте,имам следният въпрос към тези които имат Типо,или са притежавали.Въпросът ми е при включено парно на 4 доста слабо духа според мен и на топло и на климатик,на климатика е по-слабо даже.В сравнение с парното на Браво например двойно по-слабо духа и като се запоти колата е ужас с изчистването на предното стъкло,за другите въобще не се изчистват. В самата кола става много горещо но струята е много слаба.И при другит еТипо ли е тъй или мойто е нещо прецакано???Все пак наближава зима и ме вълнува силно този проблем.Благодаря предварително.
    ----------------------------------------------------------------------------
    Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
    ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
    ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

прецакано е. За съжаление, друго немога да ти кажа - незнам защо така прави. Може би перката е дала фира, или някоя запушена клапа... но най-вероятно перката.
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Ясно,благодаря за отговора.А имате ли си на представа как мога сам да го сваля и да проверя какво му е .

Коментар

А може би отпред и самата перка също са пълни с листа.
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
        FIAT UNO 1.5

Коментар

Някой разглобявал ли е парното сам и как става???

Коментар

Не съм го свалял, но доколкото знам, вентилатора е под жабката хванат с 3 винтчета. Ако перката е цялата в листа определено няма да духа силно. Но по-добрия начин е да свалиш пластмасата под чистачките, защото сигурно и там има листа. Запомняш как са били чистачките, развиваш им гайките с камък 13 и след това си помагаш с отвертка бутайки основата им навън. После развиваш всички винтчета на кората, които е възможно да са еврейска звезда. Отместваш я настрани, но без да вадиш маркучетата за пръскалките и внимателно да не се счупят самите пръскалки. Сега може да почистиш листата и цялата кал, която се е събрала, както и въпросната перка, която сега се вижда отгоре. Успех!
            FIAT BRAVO II 1.4 GPL
            FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
            FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
            FIAT UNO 1.5

Коментар

Благодаря,в събота ще я сваля и се надявам проблема да е в листата,но ако е чисто незнам вече какво да правя,май ще трябва да си купя ново моторче с перка.

Коментар

Аз имах подобен проблем на мойто Типо само че нямам климатик и проблема беше че колата дори да е загряла не духаше топло оказа се че има една трабичка от която минава топла вода от двигателя към парното и тя беше запушена с антифриз беше станал като силикон понеже колата 1-2 години не беше карана и тогава разглобявах централната конзола . Може да е това но не знам
                кара Fiat Tipo 1.6 ,Fiat Tempra 1.8 16V

Коментар

И аз с моя типок едно време-оказа се че е в клапите за въздуха, бяха разместени (или счупени). Когато премествах врътката за струята-към прозореца или в краката направо се чуваше как клапата "подскача". Дори при едно и също положение след превключване духаше по различен начин. Иначе звука от вентилатора си беше нормален-според степента.
                  Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Working...
                  X