Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парно на Пунто?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Парно на Пунто?

Зравейте!От известно време като включа парното на степен 2 или 3 и от дясната страна се чува някакво притракване , което на моменти ту изчезва ту пак се появява.Определено е дразнещо! Отначало мислех че е някякво листо заклещено във вентилацията, но сега не сам сигурен!Ако някой е имал подобен проблем нека каже за какво става въпрос,благодаря!
    Fiat Punto 1.7 TD

Re: Парно на Пунто?

tzetzo_slavista написа:
    Зравейте!От известно време като включа парното на степен 2 или 3 и от дясната страна се чува някакво притракване , което на моменти ту изчезва ту пак се появява.Определено е дразнещо! Отначало мислех че е някякво листо заклещено във вентилацията, но сега не сам сигурен!Ако някой е имал подобен проблем нека каже за какво става въпрос,благодаря!
    Извади вентилатора и виж за листа...евентуално други боклуци...ако е без климатик няма филтър и е нормално да попаднат там...използвай случая да смажеш лагерите---как става-писал съм-виж.архиваУспех !
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Аз имам точно същия проблем на степен 3 дере и вероятно не е от листо, но не смея да отварям освен ако не е лесно за отваряне Имам и друг проблем стъклото ми остава замъглено доста време при пуснато парно само в една област: пред мястото на водача, горе в дясно, което много ме дразни. Дали обдухващата система не е конструирана правилно или нещо се е разместило... или просто някое листо е .... пейзажа. Така ми се иска да го разглобя но не знам колко е сложна системата и да не остана и без това парно което имам
      Fiat Punto 1.1 1996

Коментар

Вентилатор парно-Пунто

Вентилатора на парното/климатика на Пунто-намира се под таблото- над краката на пасажера-три самонарязващи болтчета отдолу-развиваш-откачаш конектора с жиците 3 и готово !-вадиш надолу ! Мотора с перката се сваля,като се натиснат с плоска отверка три гумени чопа-отдолу-които го държат към пластмасата-може да ги наплюнчиш за по лесно сваляне...Вентилатора и мотора е Бош-на пластмасата отвън пише Магнети-Марели...+номер Пускам го на снимка-поз.1 са въпросните болтчетаПровери също и въздуховодите за листа и подобни...обикновено се събират на решетките...Успех !
        Прикачени файлове
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Благодаря много само да намеря малко свободно време веднага ще го проверя.
          Fiat Punto 1.1 1996

Коментар

Мерси много,ще пробвам да го направя
            Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

fut написа:
              Аз имам точно същия проблем на степен 3 дере и вероятно не е от листо, но не смея да отварям освен ако не е лесно за отваряне Имам и друг проблем стъклото ми остава замъглено доста време при пуснато парно само в една област: пред мястото на водача, горе в дясно, което много ме дразни. Дали обдухващата система не е конструирана правилно или нещо се е разместило... или просто някое листо е .... пейзажа. Така ми се иска да го разглобя но не знам колко е сложна системата и да не остана и без това парно което имам
              Колега този проблем с изпотяването на прозорците е на почти всички Фиати, дори и на новите.Самото парно е доста слабо !
              Alfa Romeo 166 2,4 JTD
              Porsche 944 S2
              http://www.valmcrae.snimka.bg/
              http://vbox7.com/user:val_mcrae
              http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

val_mcrae написа:
                fut написа:
                Колега този проблем с изпотяването на прозорците е на почти всички Фиати, дори и на новите.Самото парно е доста слабо !
                е тук не съм съгласен , парното си е доста добро а и прозорците не се запотяват при мен- става въпрос за темпра при мен проблема е че нещо се бъзика клапата която насочва въздуха къде да духа /става въпрос за дигиталното парно/ и докато избра желаната позиция ме узорва но после си е ок ПСако някой има решение на моя проблем да свирка/става въпрос че като натисна за стъклото някой път духа в краката а някой път си духа на стъклото/
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Без запотени стъкла

Колеги, не съм съгласен, че стъклата на всички Фиати се потят...на Темпрата ми никога не съм виждал запотени стъкла, но на Пунтото-почти винаги са потни, може би въпрос на конструкция

Коментар

Re: Без запотени стъкла

FEN TEMPRA BG написа:
                    Колеги, не съм съгласен, че стъклата на всички Фиати се потят...на Темпрата ми никога не съм виждал запотени стъкла, но на Пунтото-почти винаги са потни, може би въпрос на конструкция
                    Не съм с такива впечатления относно Пунтото.Проверете си вентилацията нещо.Никога не съм се сблъсквал с проблема запотени стъкла при Пунто.Но положението на лостчето е и винаги да засмуква въздух от вън.
                    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

при мен няма такива проблеми... когато е студено предните странични стъкла и предното челно стъкло са чисти. задното включвам нагревателя... а задните странични се запотяват...това го правя като включа на 2 парното, на 3/4 потенциометъра за температурата и пусна да духа към прозорците...след време когато усетя че няма ядове пускам да духа към прозорците и към краката.
                      FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Колеги карах TIPO четири години във всякакви метео условия,без никакви проблеми откъм запотяване и вентилатора въобще не е слаб :D ,между другото запотяването си е направо заводско при всички АСТРИ
                        forza forever

Коментар

Ами да прави сте,но спеш ли за малко (вътре топло на вън студено) и веднага се запотяват! Не че нешто но при старата ми кола никога не съм имал никога такъв проблем (BMW)
                          Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                          Porsche 944 S2
                          http://www.valmcrae.snimka.bg/
                          http://vbox7.com/user:val_mcrae
                          http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

Working...
                          X