Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ли трака/цъка/щрака/чатка отпред на типото?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво ли трака/цъка/щрака/чатка отпред на типото?!

Значи, появи се едно чаткане от 2 дена, като от часовник, което е само по време на движение. Появи се след едно странно прищракване на съединителя, като на пропадане (умрял съединител), но след това се оправи и няма проблеми, като и чаткането не е постоянно - появява се след първите изминати 500 метра а след повечко каране изчезва... после пак се появява и пак спира... Вчера по пътя за Варна забелязах, че е в такт с трепкането на стрелката за скоростомера, като съответно ми направи впечатление, че като покарам около 10 минути стрелката спира да трепка, съответно и чаткането е спряло. Спреш ли някъде замалко пак се повтаря всичко.1. Може ли да е каре? Незнам как трака (чува се отпред пред краката ми) и каква връзка може да има със скоростомера.2. Вариант за предсмъртен стон на съединителя? Той отдавна ме съмнява да е тръгнал, въпреки че е сменян преди 3 години и ми казват, че надали е умрял за толкова време.3. Нещо прецакано по скоростната кутия?! то нали там е вързано жилото за скоростомера...

Сами жилото за скоростомера не си споменал.Закъсано жило може да е проблема и заради това ти трепти стрелката,като се закрепи някак закъсаното че да не влияе на въртенето на жилото,спира щракането и трептенето на стрелката,като се размести и пак започва.

Коментар

жилото ти е от 2 части. пробвай първо с външната, че се сменя по-лесно (дано да е тя) Вътрешната е много играчка, трябва да разглобяваш таблото.
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
      X