сложих такова масло да пробвам малко е скъпо но пак е с живот 20000 и ефектът е по малък разход на газ с 1.5л а на шефа с литър дизел надолусъщо намаля шума на двигателя и по лесно набира и пали а при шефа не гори масло вече имали някои с такова да сподели впечетления
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
5w-30 масло имали някои с такова?
Collapse
X
-
Масла
spark написа:Правилно, с по-хубаво масло 2-3% да ти се намали разхода максимално и тея 20000км ги дават ако караш само на дълги разстояния, примерно по аутобаните из белите страни. Така че пак си го сменяш на 10000км, айде 12000км ако си на газ.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Re: Масла
jenshen73 написа:spark написа:Правилно, с по-хубаво масло 2-3% да ти се намали разхода максимално и тея 20000км ги дават ако караш само на дълги разстояния, примерно по аутобаните из белите страни. Така че пак си го сменяш на 10000км, айде 12000км ако си на газ.fiat bravo 16_16v 103hp
Коментар
-
Re: 5w-30 масло имали някои с такова?
nikolov-1.6_v16 написа:ivanko_rs написа:Колега говориш за противоположни работи,ама сега нямам време да ги напиша,само да попитам шефа ти с каква кола е?Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
nikolov....., аз карам с такова масло, но в момента не сещам дали е 5W30 или 5W40 (не ми се ходи до гаража), но мисля, че е с първото. това е маслото, препоръчвано за моя двигател- 1.9 JTD. Масло не харчи, сменям го на 20 000 км, както определя производителят на колата ( и за колегата, който има теории, свързани с аутобани и други подобни- в техническата спецификация такова нещо не е указано, единствено е указано, че ако колата се кара при температури над 45 грудаса и под -35, тогава да се сменя по-често). относно вървенето и разходът не знам- досега само с такова масло съм го карал, така че разлика не мога да видя. и едно мое мнение- не знам какво е маслото, препоръчвано от производителя за твоя двигател, но според мен е на-добре да се спазват тези предписания. всичко друго е излишно и може би рисковано поведение. поздрави
Коментар
-
ivanko_rs написа:nikolov-1.6_v16 написа:ivanko_rs написа:Колега говориш за противоположни работи,ама сега нямам време да ги напиша,само да попитам шефа ти с каква кола е?fiat bravo 16_16v 103hp
Коментар
-
nikolov-1.6_v16 написа:то това за пробега го остави знаеш ли че са задалжени да продадат 8 тона масло 5-40в а и между другото има план колко обслужания трябва да плати клиента докато му е гаранциона колата минимум 3 и при тойота смяната е през 15000 защото вече се бара за еко компания аза това масло има бюлетин от братята японци да се налива на проблемните двигатели които имат завишен разход на гориво и маслоPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
А кое според вас е най-доброто и скъпо масло за кола на 10 години турбо дизел?www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар