Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

5w-30 масло имали някои с такова?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

5w-30 масло имали някои с такова?

сложих такова масло да пробвам малко е скъпо но пак е с живот 20000 и ефектът е по малък разход на газ с 1.5л а на шефа с литър дизел надолусъщо намаля шума на двигателя и по лесно набира и пали а при шефа не гори масло вече имали някои с такова да сподели впечетления
    fiat bravo 16_16v 103hp

Re: 5w-30 масло имали някои с такова?

Колега говориш за противоположни работи,ама сега нямам време да ги напиша,само да попитам шефа ти с каква кола е?
    Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

абсурд толкова да ти се намали разхода от масло
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Правилно, с по-хубаво масло 2-3% да ти се намали разхода максимално и тея 20000км ги дават ако караш само на дълги разстояния, примерно по аутобаните из белите страни. Така че пак си го сменяш на 10000км, айде 12000км ако си на газ.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Масла

spark написа:
          Правилно, с по-хубаво масло 2-3% да ти се намали разхода максимално и тея 20000км ги дават ако караш само на дълги разстояния, примерно по аутобаните из белите страни. Така че пак си го сменяш на 10000км, айде 12000км ако си на газ.
          Е какво пък общо има газта с маслото? Аз съм на нафта - тя е по-мазна, трябва ли да сменям масло на 15х км? Маслото си се сменя според автомобила - по-новите коли ги дават и с 30х. км. пробег по документи, някои коли не горят повече от 5% масло, други горят много. Трети са толкоз издухани, че до смяна не се стига - само се долива. Средностатистическия мазилен пробег в стар двигател е 10000км. Прието е за толкоз - няма особено значение какво е горивото. Дори при сухото горене на газта е добре да се сменя по-раничко... на 9000 примерно.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Re: Масла

jenshen73 написа:
            spark написа:
            Е какво пък общо има газта с маслото? Аз съм на нафта - тя е по-мазна, трябва ли да сменям масло на 15х км? Маслото си се сменя според автомобила - по-новите коли ги дават и с 30х. км. пробег по документи, някои коли не горят повече от 5% масло, други горят много. Трети са толкоз издухани, че до смяна не се стига - само се долива. Средностатистическия мазилен пробег в стар двигател е 10000км. Прието е за толкоз - няма особено значение какво е горивото. Дори при сухото горене на газта е добре да се сменя по-раничко... на 9000 примерно.
            добре какво значение има двг за пробега от смяна до смяна това зависи от производитела на маслото
            fiat bravo 16_16v 103hp

Коментар

ivanko_rs написа:
              Колега говориш за противоположни работи,ама сега нямам време да ги напиша,само да попитам шефа ти с каква кола е?
              авенсис 2.0 дизел 2004г. я кажи сега за противополжните работи
              fiat bravo 16_16v 103hp

Коментар

nikolov-1.6_v16 написа:
                ivanko_rs написа:
                Тази Тойота я дават с 5w40 до 2005-2006г с макс, пробег 15000км.След годината която споменах вече трябва да се налива 5w30 или така нареченото безпепелно масло понеже автомобила трябва да е снабден с филтър за твърди частици.Колкото и да не ти се вярва има вероятност мотора да почне да лапа масло ако му сложиш такова с по-нисък вискозитет от предписания.Другото което е аз до сега не съм успял да си засека(преди де) разхода на газ абсолютно точно.То не е като бензина да го видя до къде е.Така че и това за разхода не го брой.За твоя Фиат това масло е недопустимо.По каталог ти дават 10w40 или в най-добрия случай 5w40,но като се има в предвид че колата е на Н на брой км,5w40 в никакъв случай,а за 5w30 въобще не говорим.Чудиш се какво би станало в мотора ли?Ами самия мотор е конструиран от производителя да работи с масло с определен вискозитет.Когато е малко поизносен мотора и му налееш масло с доста нисък вискозитет как мислиш,дали ще имаш маслен клин на 100% и мазане горе в главата?Това че набирала и ала-бала са си твои внушения,породени от добрия старт и респонс на студен двигател.Аз лично на таква кола под 10w40 не бих сложил.

Коментар

масло

не мислите ли че много се вдавате с маслото на стара кола 10 годишна няма да и отива 5W30 това масло е за нови коли а за нея поне 10W40 и икономите нама да са толкова осезаеми
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

или ако се намери някъде 10W-50. точно за по-износените двигатели си мисля, че би трябвало да е като балсам тази цифричка 50
                    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

nikolov....., аз карам с такова масло, но в момента не сещам дали е 5W30 или 5W40 (не ми се ходи до гаража), но мисля, че е с първото. това е маслото, препоръчвано за моя двигател- 1.9 JTD. Масло не харчи, сменям го на 20 000 км, както определя производителят на колата ( и за колегата, който има теории, свързани с аутобани и други подобни- в техническата спецификация такова нещо не е указано, единствено е указано, че ако колата се кара при температури над 45 грудаса и под -35, тогава да се сменя по-често). относно вървенето и разходът не знам- досега само с такова масло съм го карал, така че разлика не мога да видя. и едно мое мнение- не знам какво е маслото, препоръчвано от производителя за твоя двигател, но според мен е на-добре да се спазват тези предписания. всичко друго е излишно и може би рисковано поведение. поздрави

Коментар

тои нашия произвидител и селения препоръчва но е гадно щото има там едни договори от които фиат печелис всички марки е така всяка има някаде договор с некои производител и казва че неговото масло е наи подходящо за тази колааз съм доволен от маслото си
                        fiat bravo 16_16v 103hp

Коментар

ivanko_rs написа:
                          nikolov-1.6_v16 написа:
                          ivanko_rs написа:
                          Тази Тойота я дават с 5w40 до 2005-2006г с макс, пробег 15000км.След годината която споменах вече трябва да се налива 5w30 или така нареченото безпепелно масло понеже автомобила трябва да е снабден с филтър за твърди частици.Колкото и да не ти се вярва има вероятност мотора да почне да лапа масло ако му сложиш такова с по-нисък вискозитет от предписания.Другото което е аз до сега не съм успял да си засека(преди де) разхода на газ абсолютно точно.То не е като бензина да го видя до къде е.Така че и това за разхода не го брой.За твоя Фиат това масло е недопустимо.По каталог ти дават 10w40 или в най-добрия случай 5w40,но като се има в предвид че колата е на Н на брой км,5w40 в никакъв случай,а за 5w30 въобще не говорим.Чудиш се какво би станало в мотора ли?Ами самия мотор е конструиран от производителя да работи с масло с определен вискозитет.Когато е малко поизносен мотора и му налееш масло с доста нисък вискозитет как мислиш,дали ще имаш маслен клин на 100% и мазане горе в главата?Това че набирала и ала-бала са си твои внушения,породени от добрия старт и респонс на студен двигател.Аз лично на таква кола под 10w40 не бих сложил.
                          то това за пробега го остави знаеш ли че са задалжени да продадат 8 тона масло 5-40в а и между другото има план колко обслужания трябва да плати клиента докато му е гаранциона колата минимум 3 и при тойота смяната е през 15000 защото вече се бара за еко компания аза това масло има бюлетин от братята японци да се налива на проблемните двигатели които имат завишен разход на гориво и масло
                          fiat bravo 16_16v 103hp

Коментар

nikolov-1.6_v16 написа:
                            то това за пробега го остави знаеш ли че са задалжени да продадат 8 тона масло 5-40в а и между другото има план колко обслужания трябва да плати клиента докато му е гаранциона колата минимум 3 и при тойота смяната е през 15000 защото вече се бара за еко компания аза това масло има бюлетин от братята японци да се налива на проблемните двигатели които имат завишен разход на гориво и масло
                            Е те това не го знаех,но не се учудвам.Покарай и ако си доволен значи нямаш грижи,продължавай с него,но в никакъв случай не го карай над 15000км.

Коментар

А кое според вас е най-доброто и скъпо масло за кола на 10 години турбо дизел?
                              www.CarProfi-BG.com
                              Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                              Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                              Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Working...
                              X