Здравейте Съвсем нов собственик съм на Фиат мареа HLX 2,4 tdЩе се радвам на съветите ви за поддръжката на този автомобил,кои са слабите места,и като цяло мнението ви за избора. Мотора е TD a ne Jtd ,каква е разликата? казаха,че било в дюзите и избора който съм направил(абсолютно случаен) бил по добрия. Всички мнения и съвети биха били от полза за мен. Благодаря Ви предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Marea 2,4td HLX Добър избор ли е това?????? Помагайте :)
Collapse
X
-
Това сигурно джамбазинът ти го е казал, че ТД е по-добрият избор. JTD е по-новият мотор и при всички случаи той е по-добрият, но нека колегите, които са с дизелаците да кажат за предимствата му, даже в една съседна тема се споменават някои неща. Иначе, каквато и да е колата, важното е да си имал късмет при избора й. Много и безаварийни километри и само да те радва! Добре дошъл при нас!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
-
Егати майстора, извинявай колега, ама ... Помпа-дюза е технология на VAG(Volkswagen Audi Group). JTD моторите са common rail. Вярно е че на JTD дюзите са мноого по-скъпи, но това не означава че 100% ще сменяш дюзи и че ще ти се счупят. Както каза колегата по-горе, jtd е определено по-съвременния мотор. Търси си JTD колега, няма да сбъркаш. Ако пуснеш едно търсене ще ти излязат много теми относно TD или JTD, независимо дали е 1,9 или 2,4.
Коментар
-
Ами той явно и майстора ти много не разбира от двигатели, вярно че е познал за цената, но пък 2,4 ЖТД си е направо звяр сравнено със 2,4 тд защото има 50Нм по-висок въртящ момент и 6к.с. отгоре и същевременно с това около литър надолу разход на гориво, на кратко по-мощен и по-економичен.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
u_bo
никой не е твърдял , че е зле.просто по-модерния е по-мощен и по-икономичен ...., а и се чипва лесно
Коментар
-
А и няма 2.5л/5 цилиндъра, а е 2.398/5 цилиндъра Ама нищо де. Мерака за по-висок данък не пречи никому.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
vsd написа:........... Търси си JTD колега, няма да сбъркаш. Ако пуснеш едно търсене ще ти излязат много теми относно TD или JTD, независимо дали е 1,9 или 2,4.
Коментар
-
Този двг е за извънградско. На градско колкото и да си бавен не е много икономичен. Изключително здрав двигател е и едва ли ще имаш проблеми.Съдя по доста колеги с такива двигатели, до сега проблемни рядко са се случвали. Това, което ще ти хареса, не знам от какво слизаш, е динамиката...изключителен ряз и стабилно ускорение.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар