след ходене във вантотрейд и дкв и след чудене с аверчетата (всичко безрезултатано...), се оказах с нерешен пробл.Проблема се изразява в следното - при работа на празен ход двигателя и купето се тресат, доста осезатетлно, като вибрациите изчезват при вдигане на оборотите на 1000 след тва в диапазона до 6500об/мин няма осезаеми вибрации. Според диагностиката във вантотрейд колата работи на 828-829 об/мин, което според книжката е нормално (там дават 850 +/- 50). разхода и динамиката мисля че не са влошени. всички консумативи, без горивния филтър, са сменени....п. с. в дкв ми смениха едно тънко маркуче, което беше станало като пластмасово и беше много напукано, но проблема си остана. като може и да е плод на болния ми мозък, ама ми се струва че от тогава има съвсееем леко подобрение...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
вибрации на празен ход
Collapse
X
-
Re: вибрации на празен ход
charlie написа:след ходене във вантотрейд и дкв и след чудене с аверчетата (всичко безрезултатано...), се оказах с нерешен пробл.Проблема се изразява в следното - при работа на празен ход двигателя и купето се тресат, доста осезатетлно, като вибрациите изчезват при вдигане на оборотите на 1000. Според диагностиката във вантотрейд колата работи на 828-829 об/мин, което според книжката е нормално (там дават 850 +/- 50). разхода и динамиката мисля че не са влошени. всички консумативи, без горивния филтър, са сменени....п. с. в дкв ми смениха едно тънко маркуче, което беше станало като пластмасово и беше много напукано, но проблема си остана. като може и да е плод на болния ми мозък, ама ми се струва че от тогава има съвсееем леко подобрение...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Alexius написа:Тресенето може да идва и от генерацията. Гърнетата как са?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
изпускалтелната система е ок. свещите са чисто нови, зацепването е проверено в дкв (те имат нужните инструменти) и казаха че е ок. значи трябва да си проверя бобините? ако причината е бобина, или семеринг на бутало, защо при увеличаването на оборотите вибрациите изчезват?"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар