Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

вибрации на празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

вибрации на празен ход

след ходене във вантотрейд и дкв и след чудене с аверчетата (всичко безрезултатано...), се оказах с нерешен пробл.Проблема се изразява в следното - при работа на празен ход двигателя и купето се тресат, доста осезатетлно, като вибрациите изчезват при вдигане на оборотите на 1000 след тва в диапазона до 6500об/мин няма осезаеми вибрации. Според диагностиката във вантотрейд колата работи на 828-829 об/мин, което според книжката е нормално (там дават 850 +/- 50). разхода и динамиката мисля че не са влошени. всички консумативи, без горивния филтър, са сменени....п. с. в дкв ми смениха едно тънко маркуче, което беше станало като пластмасово и беше много напукано, но проблема си остана. като може и да е плод на болния ми мозък, ама ми се струва че от тогава има съвсееем леко подобрение...
    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Re: вибрации на празен ход

charlie написа:
    след ходене във вантотрейд и дкв и след чудене с аверчетата (всичко безрезултатано...), се оказах с нерешен пробл.Проблема се изразява в следното - при работа на празен ход двигателя и купето се тресат, доста осезатетлно, като вибрациите изчезват при вдигане на оборотите на 1000. Според диагностиката във вантотрейд колата работи на 828-829 об/мин, което според книжката е нормално (там дават 850 +/- 50). разхода и динамиката мисля че не са влошени. всички консумативи, без горивния филтър, са сменени....п. с. в дкв ми смениха едно тънко маркуче, което беше станало като пластмасово и беше много напукано, но проблема си остана. като може и да е плод на болния ми мозък, ама ми се струва че от тогава има съвсееем леко подобрение...
    Може тампон на двигателя да е за смяна.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

проверено е- не е.
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет

Коментар

Тресенето може да идва и от генерацията. Гърнетата как са?

Коментар

Alexius написа:
          Тресенето може да идва и от генерацията. Гърнетата как са?
          Да, ама чак пък "купето и двигателят да се тресат осезателно" - не ми се вярва. Пробва ли да се нагласят оборотите на 850 - 900 за да не се изпада в този резонанс.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

А зацепването на валовете правилно ли е? Друго което ми идва наум е бобина, кабел или свещ, а по сериозния вариант е сегмент на някое бутало
            ALFA ROMEO 145 1.3 boxer
            АLFA ROMEO 146 1.4TS
            FIAT PUNTO 1.9JTD/баща ми пак се уреди/

Коментар

изпускалтелната система е ок. свещите са чисто нови, зацепването е проверено в дкв (те имат нужните инструменти) и казаха че е ок. значи трябва да си проверя бобините? ако причината е бобина, или семеринг на бутало, защо при увеличаването на оборотите вибрациите изчезват?

Коментар

Working...
              X