Здравейте колеги! Имам питане на което майстора не можа да ми даде отговор. Фиатчето е Punto 1996 г., 1.1L, 55hp, на 142 000 км. Обикновенно от двигателния кош е нормално да се чува само ръмженето на двигателя. При мен беше така допреди три месеца. От тогава отпред се чува слабо почукване, което се усилва правопорционално на оборотите. Най ясно изразено при 2000 об/мин и нагоре, при 1200 - 1500 едва се чува. Когато форсирам колата на мясно го няма, когато е на скорост се чува на всички предавки. При натиснат съединител чукането постепенно изчезва за секунди. Пътувам ли обаче този шум е постоянен и над 80 км/ч направо ме дразни. Освен това се чува и леко виене подобно на диференциал на руска кола, което не е постоянно а се чува само бързо отпускане на газста.От сервиза ми казаха че колата има аксеален луфт, маслото в скоростите има и е бистро - не било за смяна. Посъветваха ме да карам така и като се усили тогава да им я оставя защото по - лесно ще остановят проблема. Та ви моля за мнение по тази болежка и по - конкретно има ли за какво да се притеснявам в близките няколко месеца. Моторчето пали от раз, не гори масло, динамиката е перфектна (за този мотор). Най много ме узадачава това че има почукване всякаш нещо което се върти закача нещо друго. Чува се на всички скорости но те самите влизат мазно и не ми изплесват. Имате ли предположение каква и е болежката на фиатката
![Rolling Eyes](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Коментар