Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ремъка и ролката на динамото....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с ремъка и ролката на динамото....

Здравейте,имам много странен проблем който е следният.Наскоро смених ремъка на динамото(преди 5-6 дни)защото явно беше свършил и не зареждаше акумолатора,и след тази смяна всичко се оправи но до вчера.Вчера сутринта запалих без проблеми,ходих до работата и после се прибрах и нямаше проблем с акумолатора.Но днес сутринта неможах да запаля,нямаше ток в акумолатора.От вчера заваля и предполагам че новият ремък не е добре обтегнат,но една седмица изкарах така и нямаше проблеми,динамото зареждаше.Възможно ли е от водата ремъка да се е отпуснал и да преплъзва(но свиренето от ремъка в такива случай го няма),или самата ролка да не съвпада с новият ремък????Странно е че в сухо време всичко е ок,и когато заваля всичко се прецака.Благодаря предварително за отговорите.Колата е Фиат Типо.
    ----------------------------------------------------------------------------
    Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
    ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
    ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Re: Проблем с ремъка и ролката на динамото....

Проблема ти е в алтернатора или в акумулатора. За ремъка е важно само да е добре опънат и да не е напукан. Ида при някой еладжия да провери дали ти зарежда генератора. Ако той е добре остава проблема да е в акумулатора. На мен миналата седмица ми умря внезапно акумулатора-просто ей така.
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Aми немисля че е в акумолатора,защото точно преди 1 седмица когато започнаха проблемите ми казаха че е в акумолатора,и аз взех нов....но се оказа че ремъкът е свършил и сега съм с нов акумолатор.Също така тогава гледаха и динамото и казаха че е ок.Ремъкът е нов,1 седмица няма проблеми на сухо и сега лек дъждец и айде.А не свири за да кажа че преплъзва???Дали не е ролката защото нея не съм я сменял???

Коментар

Не е според мен проблема нито в ремъка нито в ролката, която го опъва. Дори да се е наморкил малко , ако е добре опънат няма да преплъзва. Казваш ,че алтернатора зарежда добре и имаш нов акумулатор. Пробвал ли си да палиш с друг акумулатор? Може да си попаднал на калпава бройка- кой знае. Може и да имаш голяма консумация на ток в колата си. Да не си забравил нещо включено през нощта?
        SEAT Leon Cupra 300

Коментар

С нов акумолатор пали веднага,нищо включено не съм забравил(това го проверих сутринта като неможах да запаля).А и този проблем започна със стария ремък,после се оправи и сега пак.Възможно ли е да поръчам оригинална ролка от някъде тъй като днес проверих на 100 места и никой няма за Фиат Типо.

Коментар

Виж сега! Ако си поне малко технически грамотен и ръсъждаваш логично ще видиш ,че ремъка а още по-малко обтегача нямат отношение към проблема ти. Според мен генератора е започнал системно да недозарежда стария ти акумулатор като това е довело до неговото изтощение. След като си купил нов всичко в началото е било добре , защото е бил зареден , но в последствие и той се е изтощил заради генератора. Това е моето мнение, което разбира се може и да е грешно.
            SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Може и така да е но....динамото го носих лично в един сервиз за ел.услуги и след като го замериха ми казаха че е ок.Не е от него.Зареждало перфектно.Явно шайбата приплъзва и не зарежда динамото.Та имали от къде да си поръчам оригинална?

Коментар

На мен на два пъти ми се случва да ми задържа стоп-машинката и цяла вечер светят стоповете! На сутринта акомулатора е на 0!

Коментар

Working...
                X