Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полиране - премахва ли забележки по боята.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега PASSARELLA при положение , че първия собственик (купил си колата от завода) е чичо ми , а втория баща ми, се предполага , че щях да знам ако е пребоядисвана НАЛИ .... за капак наистина както каза Vladim - ако човек знае какво и къде да гледа , може да забележи кое е пребоядисвано (при условие че е боядисвано в близките 4-5 години разбира се , ако е по - отдавна и е направено качествено , може и да не личи :P )2. Все пак споделеното мнение е от кола 84 набор както казах може на по-новите да е по-добре
    '99 Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105 h.p.

Коментар

Колеги , каква е цената на една полир-машина.Дайте предложение за марка паста за полиране независимо колко е скъпа, важно да е качествена .
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Машини има и за по 30-ина лева в Практикер ама ...... Паста - търтъл вакс (Turtle Wax) поне аз съм доволен от тая . Ама имай впредвид, че са няколко вида , избирай според това за какво ти трябва.
        '99 Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105 h.p.

Коментар

PeacemakeR написа:
          Машини има и за по 30-ина лева в Практикер ама ...... Паста - търтъл вакс (Turtle Wax) поне аз съм доволен от тая . Ама имай впредвид, че са няколко вида , избирай според това за какво ти трябва.
          Вчера пастирах със Сонакс полиш+вакса , така пише на опаковката резултата е добър но още ме боли ръката . Предполагам че машиното полиране ще е с по-добър резултат но ще трябва и пастата да е за машино полиране .Тази която споменах по-горе е течна.
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Според собственият ми опит - машинното пастиране е по-бързо и по-лесно, но в никой случай по-качествено. На ръка с парчето одеало каквото съм постигал - никой с виброшлайф не е успял. Лично дори притежавам и машинката - баща ми все пак няма моите нерви
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Лятото докато си миех колата, гъбата падна на земята, през това време си бърборех с един колега и въобще не обърнах внимание, че с мръсната гъба мия предния капак.Излезе едно петно леко надраскано с песъчинките от гъбата.Та някой може ли да препоръча какъв тип паста и марка да взема?Благодаря предварително
              Ползвайте мигачи!
              Sometimes I feel like screaming

Коментар

Vladim написа:
                Колега... след наблюдения над други италианки, консултация с бояджия установих, че от прекалено много полиране и от годините все пак лакът се ожулва и на места просто го няма. Тогава отдолу се появява следващият слой-боята. Имам две петна на капака и на тавана едно-две, които с всяко измиване на колата увеличават диаметъра си. Подобни петна, или напълно протрит лак на капаци и покриви съм виждам на Типо, Пунто... преди време един колега с Брава бе споменал за същият проблем. В никакъв случай недей да търкаш с шлайф, полиращи и други пасти!!! Те имат ефект само при наличие на лак върху боята. Единственото спасение е пребоядисване на детайлите... Явно лакът на нашите коли не е от най-добрите, а и в крайна сметка от и над десет годишни коли, какво да очакваме? Автотърговците винаги полират колите за да изглеждат по-лъскави. Ако и в Италия преди това няколко пъти е полирана с по-абразивни материали... отговорът е ясен. В Италия за разлика от Германия например слънцето е много по-силно, темперетурите по-високи. Може би и това е фактор при унищожението на лака.
                Абсолютно подкрепям.Аз имах проблем с тавана,полирах,резултата беше видим но временен.Така че на пролет боичката и става като нов.И аз забелязвам че доста фиати имат проблем с лаковото покритие.Силно слънце и евтин лак(може би).
                Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

jenshen73 написа:
                  Според собственият ми опит - машинното пастиране е по-бързо и по-лесно, но в никой случай по-качествено. На ръка с парчето одеало каквото съм постигал - никой с виброшлайф не е успял. Лично дори притежавам и машинката - баща ми все пак няма моите нерви
                  Напълно те подкрепям колега jenshen73 че с полираща машина е в пъти по-бързо но и по-некачествено.Аз също имам полираща машина но за по-добри резултати предпочитам на ръка.Според моя не малък опит в пастирането на времето съм работил и на авто мивка желателно е поне два пъти годишно да се пастира колата.Примерно на пролет и на есен за да се запазва лаковото покритие през летния и съответно зимния сезон.
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Здравейте, момчета! Моята фиатка има прoблемче, подобно на тези които описвате. Имам издраскано от дясната страна на двете врати май от ключ, със сигурност не е паднала боята, не е много забележимо, но много ме дразни! Можете ли да ме посъветвате къде мога да си я занеса да ми я пастират или както там се казва ! Аз съм от Варна! Много ви благодаря предварително!

Коментар

На ул.Тролейна,тя е зад затвора,там има и автомивка а малко по навътре е мястото където пастират коли,не съм ходил там и немога да ти кажа дали работят качествено.Успех
                      Мъдроста ме гони но аэ съм по-бърз

Коментар

vesy написа:
                        Здравей те момчета! Моята фиатка има прблемче, подобно на тези които описвате. Имам издраскано от деясната страна на двете врати май от ключ, със сигорност не е баднала боята, не е мн забележимо, но мн ме дразни! можете ли да ме посаветвате къде мога да си я занеса да ми я пастират или както там се казва ! аз съм от Варна! мн ви благодаря предварително!
                        Леле Веси,хубава усмивка имаш,ама къде си учила,та не си се научила как се пише на български език?За колегите,които питат каква паста да ползват,то моята препоръка е пасти на 3М.Принципно не се продават по магазините.Можете да си купите такава на грам от магазините,където продават бои за автомобили.Пастите са с номера,според нуждите.Това са професионални материали.Всички други пасти от рода на търтъл вакс,сонакс,нигрин и т.н. като цяло не са за професионална обработка.Относно полир-машините,то най-добре е да бъде тип флекс,но задължително с регулируеми обороти.Доколкото ми е известно за полиране се използват полир машини с около 1000 оборота в минута.Обикновенните флексове са на около 10 000 оборота вминута и за целта НЕ могат да се използват.Аз лично си купих от евтините машинки за полиране и след 10 дни ще ви кажа какви са резултатите с паста Нигрин(такава имам под ръка)
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Здравейте , ако я пастирам и моята кола , ще се получи ли по-добър резултат от това както си е в момента?
                          Прикачени файлове

Коментар

Като си ваксаш и след това си лъснеш обувките резултат има ли, дори и да са старички ?
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

ако е пастираш с мойте гъби ще има много по хубав блясък ! http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...EF%EE%EB%E8%F8

Коментар

dudulia написа:
                                vesy написа:
                                Здравей те момчета! Моята фиатка има прблемче, подобно на тези които описвате. Имам издраскано от деясната страна на двете врати май от ключ, със сигорност не е баднала боята, не е мн забележимо, но мн ме дразни! можете ли да ме посаветвате къде мога да си я занеса да ми я пастират или както там се казва ! аз съм от Варна! мн ви благодаря предварително!
                                Леле Веси,хубава усмивка имаш,ама къде си учила,та не си се научила как се пише на български език?За колегите,които питат каква паста да ползват,то моята препоръка е пасти на 3М.Принципно не се продават по магазините.Можете да си купите такава на грам от магазините,където продават бои за автомобили.Пастите са с номера,според нуждите.Това са професионални материали.Всички други пасти от рода на търтъл вакс,сонакс,нигрин и т.н. като цяло не са за професионална обработка.Относно полир-машините,то най-добре е да бъде тип флекс,но задължително с регулируеми обороти.Доколкото ми е известно за полиране се използват полир машини с около 1000 оборота в минута.Обикновенните флексове са на около 10 000 оборота вминута и за целта НЕ могат да се използват.Аз лично си купих от евтините машинки за полиране и след 10 дни ще ви кажа какви са резултатите с паста Нигрин(такава имам под ръка)
                                Обвиняваш момичето в не добър правопис, а самия ти не си се научил на такъв! След запетаи и точки за пауза или край на изречението, се поставя интервал, колега. Иначе за това, че колежката е очарователна, си прав!
                                Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                                X