Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем при превключване на скорости

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем при превключване на скорости

Колеги пак ядове с новата колица.Днес ходих на София в аутоиталия да направя една пълна диагностика на компа и да видя дали правилно са зацепени валовете, оказа се че всичко е наред,но.... майстора вика "за вариатор си" а колата чука на ниски при старта като работи 3-4 сек. се оправа..изчиства звука. До колкото знам вариатора засе4е ли 4ука постоянно щото ебава пълненето на ниски.И нещото което забелязах и страшно ме мъчи:карам по инерция (20-30км/ч) и включвам 2ра, зъбчатките ръпат, карам с 50-60, включвам трета - същото. На 4 и 5-та го няма това. Същото ръпане при превключване от 1-2 и 2-3 с 7000 мин-1 (до прекъсвач).Мой извод: или 2 синхронизатора са заминали или не знам какво!!! масло има - проверих!Дайте мнения.......
    coupe 1,8 16V

Re: проблем при превключване на скорости

майсторите в АутоИталия си ги слагам на самолетоносача!2 дена стоя колата там и така и не можаха да оправят!, викат, караи така, като се скапе съвсем тогава ще се види
    Fiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
    182A4.000, 1998г.

Коментар

да веее да им макята еба. гледам го един кавал с едни мустаци все едно е захапал гогутка, с една плоска плешива глава-за 1 час си изтърка ръцете от парцала над 30 пъти а нищо не се намърси.аз ходих за да видят тънките работи, все пак имат стендове пратени им от производителя а за общите монтьорски неща никога при тия.значи написали във фактурата 8 човекочаса за проверка на ремъка а аз стоях там 4 4аса като един глеа всичко...е къ стана тая незнам
      coupe 1,8 16V

Коментар

Re: проблем при превключване на скорости

работта отива със сигурност на синхронизатори.Моята прави така наи-вече от 2/3 и отсвободна по инерция към 5-та.обаче не съм намерил, проверил съм на 2-3 места, даже и цена не можаха да ми кажат дори, поне ориентировъчно
        Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
        Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Александър1982 , тия кво са му гледали на тоя ремък 4 часа , моя за час и половина го свалиха , отидоха до магазина взеха ми нови ролки и ремък и ги монтираха на колата
          '99 Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105 h.p.

Коментар

нарочно се мотаха за да пишат човекочасове, а те са на твърда заплата, демек колкото повече се мотат толкова повече ще те одерат.и аз мисля че са синхронизатори, преди малко питах един майстор изка ми 350 лв. за труда само,сега продължавам с търсенето
            coupe 1,8 16V

Коментар

Working...
            X