Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

запушен катализатор...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

запушен катализатор...

казаха ми че катализатора ми е запушен - мирише на яйца и излиза гъст бял дим... искам да ви попитам за цени и кое е по-добре? да сменя с нов катализатор или да сменя с гърне? ако е гърне ще мирише ли повече? има ли начин да се издуха това запушеното или да се оправи?благодаря предварително!
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Каквото и да сложиш няма да мирише толкова колкото сега :D ! По-евтиния вариант е да сложиш резонатор и ако не си доволен (не знам защо), да го смениш по-късно с катализатор. Колкото до запушеното-забрави за отпушване. Първо - активната повърхност на катализатора със сигурност вече не е такава. Второ - динамиката на колата винаги ще страда докато не го махнеш. И трето - какъв е смисъла да държиш на колата нещо, което вече не функционира!!! Слагай резонатор ( само се огледай за по-свястно направен ), и всичко ще е ОК!
    Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
    Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
    BlueStorm transforms . . .
    . . . !!!

Коментар

най-читаво става, като се свали катализаторното гърне, разреже се, продаде се за 15-20лв стария катализатор и се завари отново и се сложитака цялата процедура отнема 10-15лв максимум!и почва да вади готин плътен звук...
      2004 Audi A6 4F
      2002 Lancia Y

Коментар

В нашия сервиз сме ги подкарали на конвеир катализаторите, цепим катализатора както е на място изваждаме керамиката и го заваряваме, звука наистина става много як то си зависи и от колата такива чудеса сме вадили керамиката понякога става на стопени топки хем дрънка ужасно хем колата не върви

Коментар

KPEMATOP написа:
          най-читаво става, като се свали катализаторното гърне, разреже се, продаде се за 15-20лв стария катализатор и се завари отново и се сложитака цялата процедура отнема 10-15лв максимум!и почва да вади готин плътен звук...
          Кажи ми къде може да се направи това и още утре отивам :D В Мкомплект искат 40-50 лева баси
          Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

0898 574858Исмаил се казвамного точен тип
            2004 Audi A6 4F
            2002 Lancia Y

Коментар

KPEMATOP написа:
              0898 574858Исмаил се казвамного точен тип
              Мда, сигурно е точен, сега говорих с него, бил си затворил гаража, имал проблеми с хазяите.Неприятна работа
              Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Аз моя го махнах отдавна, колата тръгна по добре, и ми гори по малко......Между другото е добре да знаете че катализатова е пълен с паладий, който е доста скъпичък.....така че не го оставяйте на халост......
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

добре значи колко пари трябва да приготвя за най-добрия вариант...?и аз принципно държа колата ми да е колкото се може по-тиха... това да ми се чува плътно или да е някакво по-шумно въобще не ми харесва... та аз искам колата ми да е възможно най-тиха (в никой случай не по-шумна от сега)... кое е най-доброто решение при това положение...?

Коментар

Махни катализатора и си сложи гърне. Разлика във звука няма да има, т.е. няма да е по-шумно от сега.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                      Аз моя го махнах отдавна, колата тръгна по добре, и ми гори по малко......Между другото е добре да знаете че катализатова е пълен с паладий, който е доста скъпичък.....така че не го оставяйте на халост......
                      ... и платина ...
                      Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
                      Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
                      BlueStorm transforms . . .
                      . . . !!!

Коментар

Здравейте, имах същите признаци - гъст бял пушек от ауспуха след като позагрее колата.Днес ходих в м-комплект на павлово - маханаха катализатора, сложиха гърне и проблема веднага изчезна Иначе, казаха че катализатора е "пълен" и го "купиха" от мен, като равносметката накрая беше че трябваше да им дам само 25 лева за демонтажа/монтажа и новото гърне.Казаха ми че ако ми сложат широка тръба вместо гърне (нямало да има значение за мойта малка кола), ще ми излезне абсолютно безплатно. Но все пак реших да си имам гърне
                        Punto 1.1 SX 95г

Коментар

аз днес питах един майстор... гледам че при него ходят много хора. та той ми каза че най-добре било да го свали и да го изчисти... да му смени някакъв филтър и т.н. за общо 50лв и 2 часа работа.и да питам... той каза че от това запушване почвали да страдат някакви гарнитури... вярно ли е това, и какви са последствията?

Коментар

Working...
                          X