Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с налягането и радиатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с налягането и радиатора

Колеги имам следния проблем.Наскоро открих че радиатора ми е спукан.Но пукнатината беше толкова малка че едвам я забелязях.Всъщност не я забелязах а когато колата беше загряла до 90 градуса случайно видях че се образуват малки мехурчета на съответното място.Но наскоро смених антифриза и има няма и 10 километра след това около половин литър вече бече изтекъл през съответната пукснатина,която явно се е разширила.Та въпроса ми е,дали е възможно налягането в системата да се е повишило по някакъв начин и заради това и да е разширило самата дупка и също така при настоящотот положение,дали е възможно радиатора да се залепи и как.М/у другото мисля че с онези добавки които се слагат за запушване мисля че няма да свършат работата,първо защотот пукнатината е по-голяма пт преди и второ защото е на много гадно място(отгоре в ъгъла на радиатора)Моля ви за съвет какво да правя в случая.
    Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!

Фиат Браво:1,6V 103hp 1996

Единствения съвет, който мога да ти дам е, да си смениш радиатора, защото може да имаш главоболия после!
    Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...

Коментар

А моето предположение е, че в стария антифириз е имало препарат за запушване на течове...Като си сменил антифириза си отворил кутията на пандора Не се притеснявай, често се случва така при първа смяна.При мен не протече а ливна но аз го очаквах и всъщност катализирах процеса с точно обратния по финкция препарат - за прочистване на охладителна система.И то няколко пъти и без да се съобразявам с препоръките за 5 минути - няколко рейда до София направих Квото имаше да протича - протече и беше сменено.Не е толкова страшна драмата - радиатора е около 150лв а и се подменя лесно.П.С: Това с препарата за почистване не то го препоръчвам, особено в бруталния вариант в който го приложих аз...
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Колеги мисля че и двамата сте прави,особенно в частта със смяната на радиатор.Имате ли някакво предложение от каде мога да го намера по евтин че в магазина ги гледам по 250-300 лв?А също така има ли някаъв начин да се прочисти цялата охладителна система?

Коментар

Ако е малка пукнатината пробвай с поксипол,гаранция ще стане.Няма смисъл за една дупчица да се ръсиш 150 лв.

Коментар

Поксипол????За това не се бях сещал.МИслиш ли че ще стане.Пукнатината е на малко гадно место-точно на сглобката на горния ъгъл.А и не съм сигурен колко е голяма,когато е много загряла не сълзи а се вижда как леко тече.А по принцип има ли някакъв начин да се провери колкко силно и каде точно тече(освем на око)?

Коментар

Сваляш радиатора,духаш силно/може и с уста/ и където чуеш че издиша пробваш гъбичка с веро.След това подсушаваш,слагаш поксипол и гаранция няма да мръдне.Стига да не е цяла дупка тоя отвор.

Коментар

Точно на мястото което си описал поксипола няма да свърши работа.Освен това съм почти сигурен, че не е пукнатина а ти тече от сглобката на страничния пластмасов капак и питата.Там отдолу има гумено уплътнение и радиаторите протичат най-често от там.Не си губи времето с обречени ремонти ами сменяй с нов.Последния който купувах за темпра беше от магазина на Стамболийски, с клубната отстъпка беше около 160лв май.Определено не ми хареса като изработка ( сравнен с оригиналния ) обаче беше 160лв а освен това работи и до сега :D
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Прав си Esper,доколкото успях да видя тече точно от където казваш.А и за другото си прав.Няма да се занимавам повече с глупости ами отивам да си взимам нов радиатор.Ще проверя в този магазин който ти ми предложи.Мерси на всички.

Коментар

Working...
                  X