Колеги имам следния проблем.Наскоро открих че радиатора ми е спукан.Но пукнатината беше толкова малка че едвам я забелязях.Всъщност не я забелязах а когато колата беше загряла до 90 градуса случайно видях че се образуват малки мехурчета на съответното място.Но наскоро смених антифриза и има няма и 10 километра след това около половин литър вече бече изтекъл през съответната пукснатина,която явно се е разширила.Та въпроса ми е,дали е възможно налягането в системата да се е повишило по някакъв начин и заради това и да е разширило самата дупка и също така при настоящотот положение,дали е възможно радиатора да се залепи и как.М/у другото мисля че с онези добавки които се слагат за запушване мисля че няма да свършат работата,първо защотот пукнатината е по-голяма пт преди и второ защото е на много гадно място(отгоре в ъгъла на радиатора)Моля ви за съвет какво да правя в случая.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с налягането и радиатора
Collapse
X
-
А моето предположение е, че в стария антифириз е имало препарат за запушване на течове...Като си сменил антифириза си отворил кутията на пандора Не се притеснявай, често се случва така при първа смяна.При мен не протече а ливна но аз го очаквах и всъщност катализирах процеса с точно обратния по финкция препарат - за прочистване на охладителна система.И то няколко пъти и без да се съобразявам с препоръките за 5 минути - няколко рейда до София направих Квото имаше да протича - протече и беше сменено.Не е толкова страшна драмата - радиатора е около 150лв а и се подменя лесно.П.С: Това с препарата за почистване не то го препоръчвам, особено в бруталния вариант в който го приложих аз...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Колеги мисля че и двамата сте прави,особенно в частта със смяната на радиатор.Имате ли някакво предложение от каде мога да го намера по евтин че в магазина ги гледам по 250-300 лв?А също така има ли някаъв начин да се прочисти цялата охладителна система?Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Фиат Браво:1,6V 103hp 1996
Коментар
-
Поксипол????За това не се бях сещал.МИслиш ли че ще стане.Пукнатината е на малко гадно место-точно на сглобката на горния ъгъл.А и не съм сигурен колко е голяма,когато е много загряла не сълзи а се вижда как леко тече.А по принцип има ли някакъв начин да се провери колкко силно и каде точно тече(освем на око)?Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Коментар
-
Точно на мястото което си описал поксипола няма да свърши работа.Освен това съм почти сигурен, че не е пукнатина а ти тече от сглобката на страничния пластмасов капак и питата.Там отдолу има гумено уплътнение и радиаторите протичат най-често от там.Не си губи времето с обречени ремонти ами сменяй с нов.Последния който купувах за темпра беше от магазина на Стамболийски, с клубната отстъпка беше около 160лв май.Определено не ми хареса като изработка ( сравнен с оригиналния ) обаче беше 160лв а освен това работи и до сега :DI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Прав си Esper,доколкото успях да видя тече точно от където казваш.А и за другото си прав.Няма да се занимавам повече с глупости ами отивам да си взимам нов радиатор.Ще проверя в този магазин който ти ми предложи.Мерси на всички.Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар