Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продухване на тръбичките , по които тече маслото за смазване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Продухване на тръбичките , по които тече маслото за смазване

на разпределителния вал на двигателя...Значи казаха ми , че на Бравото много му е слаба тази част и трябва на 10000км да се сменя маслото , защото иначе се натрупват боклуци в трабички , които били много тънки и се запушвали ... аз за всеки случай искам да ги издухам на компресор ако случайно са запушени да ги оправа , че да не стане некоя мизерия ...Вие какво мислите , какво ще ме посъветвате?

Когато сменяш маслото, да използваш промивно масло на Приста, аз така направих на жтд-то.

Коментар

Е това ще помогне ли ако има боклуци да се изчистят Колеги много ви се моля да ми кажете кво да права , че бая ме наплашиха ... Да продухаме ли тия тръбички с компресор и след това да сложа промивното масло?

Коментар

Не съм чул някой да е практикувал такава процедура...Оги ти каза - ползвай промивно масло.Подобни брутални действия като стържене, продухване и промивки със силно активни субстанции в старото малсло могат да предизвикат по-голяма беда, отколкото да свършат работа.
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

hwarang написа:
          Е това ще помогне ли ако има боклуци да се изчистят Колеги много ви се моля да ми кажете кво да права , че бая ме наплашиха ... Да продухаме ли тия тръбички с компресор и след това да сложа промивното масло?
          за твоя ДВГ 1.6 няма проблеми с маслото и разпределителния вал.проблема е само при 1.4 12В и то ако нее сменяно редовно маслото.използвай промивно масло при смяната като оги и мен НО сменяй на 8000 до 9000 ако много ти се свиди.ползвай качествено масло , а не наливни ментаци или ефтинджос като М10Д например.

Коментар

Esper написа:
            Не съм чул някой да е практикувал такава процедура...Оги ти каза - ползвай промивно масло.Подобни брутални действия като стържене, продухване и промивки със силно активни субстанции в старото малсло могат да предизвикат по-голяма беда, отколкото да свършат работа.
            писа един колега, че е свалял маслените магистрали и ги е киснал в нафта,но после трябва и гумичките им да се сменят,също имаше разкази как , се сипва нафта вместо масло и се оставя да поработи 5 - 10 минути,... аз не бих го направил.но ако двг ти е зле и нямаш пари за ремонт ... може и да сипеш нафта за промиване НО задължително да снимаш с камера и ще искаме клип :P :D

Коментар

Ей камък ми падна от сърцето :D Ще направя както ми казахте , промивно масло и после качествено

Коментар

hwarang написа:
                Ей камък ми падна от сърцето :D Ще направя както ми казахте , промивно масло и после качествено
                стига бе, тъкмо се точех да гледам клип на промивка с нафта, ЯЗЪК

Коментар

Working...
                X