Здравейте колеги, тъй като вече доста значително паднаха температурите гледам и моята кола смени работната температура.За почивните три дни имам следните наблюдения за моят термостат като се чудя дали е за смяна или още не е.Цяло лято независимо къде и как карам градско или извънградско стрелката на температурата си седеше в средата и не мърдаше от там можеби малко нагоре перка и надолу.Та значи последната седмица предимно извънградско каране температурата ми се държи както е показано на снимката около 85 градуса като карам със скорост 80-110км/ч а ако дигна повече температурата се покачва почти до средата.Дали е нормално това според вас.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
И пак за термостата
Collapse
X
-
Re: И пак за термостата
Harzulov написа:Здравейте колеги, тъй като вече доста значително паднаха температурите гледам и моята кола смени работната температура.За почивните три дни имам следните наблюдения за моят термостат като се чудя дали е за смяна или още не е.Цяло лято независимо къде и как карам градско или извънградско стрелката на температурата си седеше в средата и не мърдаше от там можеби малко нагоре перка и надолу.Та значи последната седмица предимно извънградско каране температурата ми се държи както е показано на снимката около 85 градуса като карам със скорост 80-110км/ч а ако дигна повече температурата се покачва почти до средата.Дали е нормално това според вас.
-
Ще споделя малко опит, на Дедрата не затваряше плътно, оставаше много малък процеп , може би 1 мм, или по-малко. Когато смених термостата, още с първото зареждане баща ми отчете с около 1/2 литър по-нисък разход, при обичайното си каране, а самата кола загряваше много, много по-бързо, и стрелката не слизаше под средата, докато със стария термостат почти не се качваше над средата когато колата се движи.
Коментар
-
Ако караш с висока скорост е напълно нормално да седи на 85 градуса!! Колко бързо ти загрява ?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Executer написа:Ако караш с висока скорост е напълно нормално да седи на 85 градуса!! Колко бързо ти загрява ?Fiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99
Коментар
-
Tornado написа:Executer написа:Ако караш с висока скорост е напълно нормално да седи на 85 градуса!! Колко бързо ти загрява ?Fiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99
Коментар
-
Колега сега ще ти всея малко смут: Колата ти е 99-та година, значи си с двоен комбиниран датчик на термостата, и показанието на уреда на таблото минава допълнително през процесора в таблото. Продължавам да твърдя че при така изградено охлаждане, отклонение на стрелката от средата на скАлата не е нормално, зиме, лете, с климатик, с парно Това го доказва и постът ти в които пишеш, че лятото стрелката все си седи на средата. Ако трябва ще ти приложа и картинки за сравнение. А ти правиш ли си тест на термостата дали е наред, или всъщност хвърляме боб?Не съм казал но ще повторя - според мен термостатът ти не се затваря плътно, пък ти си реши дали да го смениш, след като го тестваш
Коментар
-
Не можах да разбера, че уж говориш за показанията на датчика, че минавали през процесора на таблото, а после говориш, че това било охлаждане?!?! Термостата е една капсулка с восък, който се разширява от топлината, която не знам какво общо има с таблото. Освен това всеки термостат си има хистерезис и 5 градуса са абсолютно нормални. Незатварящ термостат е когато температурата пада на 70 градуса при 100-на км/ч.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
ogi28b написа:Колега сега ще ти всея малко смут: Колата ти е 99-та година, значи си с двоен комбиниран датчик на термостата, и показанието на уреда на таблото минава допълнително през процесора в таблото. Продължавам да твърдя че при така изградено охлаждане, отклонение на стрелката от средата на скАлата не е нормално, зиме, лете, с климатик, с парно Това го доказва и постът ти в които пишеш, че лятото стрелката все си седи на средата. Ако трябва ще ти приложа и картинки за сравнение. А ти правиш ли си тест на термостата дали е наред, или всъщност хвърляме боб?Не съм казал но ще повторя - според мен термостатът ти не се затваря плътно, пък ти си реши дали да го смениш, след като го тествашFiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар