Проблемчето ми е следното доливах масло на колицата ми и я напълних до макцимума на пръчката това доливанае беше на 4-ти август.И оня ден си погледнах пръчката на маслото и показваше че има 1,2мм над средата дасъм минал 1000 1500 км.Та това нормалноли е и ако не е каква може да е причината.Колата ми е ПУНТО 1.2 75 бензин клима.94г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загуба на масло
Collapse
X
-
Не е съвсем нормално, но като се има предвид възрастта на колата си е добре. При мен е долу-горе същото. 3 - 3,5л/10 000км се падат грубо , така че не е голяма болка за умиране. Съвсем лек теч от някоя гарнитурка, съвсем малко от гумичките на клапаните, малко горене на масло и те се събират. Аз като смених гарнитурата на картера имах доста добър резултат. Има още нещо: зависи в тези киломатри колко си карал извънградско. Извънградското доста качва разхода, особено ако караш над 3000 оборота повечето време.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
-
Забравих да кажа, че след смяната на гарнитурката на картера не съм си проверявал маслото, но е добре да го сторя вече. Със сигурност нещата са много по-добре. Като проверя ще пиша. Разхода на масло сам по себе си нищо не значи, да не говорим за ремонт на двигател. Да припомня, че нормалния разход е един литър на 10 000км, а при често извънградско скача доста. С годинките разхода не може да не с е качи и всеки си преценява сам за себе си от там нататък.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Ето какво пише един пич в един форум какво прочел в книжката за фиат стило:...max. engine oil consumption is 400 grams every 1000Km. It also adds that the oil consumption is greater during the initial 5000-6000 km and depends on driving style and the conditions under which the car is used.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Ами да ви кажа и мойта си гори доста масло. Вече е време за смяна и се чудя дали да сменя маслото, в смисъл сега съм със Дурабленд на Валволин, та се чудя дали да не мина на някой обикновенно минерално, че с това е доста скъпо доливането а и е трудно откриваемо ако си на дълъг пътPunto 1,2SX 75(MPI)
Коментар
-
stanleyhacker написа:Ето какво пише един пич в един форум какво прочел в книжката за фиат стило:...max. engine oil consumption is 400 grams every 1000Km. It also adds that the oil consumption is greater during the initial 5000-6000 km and depends on driving style and the conditions under which the car is used.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
stanleyhacker написа:Не е съвсем нормално, но като се има предвид възрастта на колата си е добре. При мен е долу-горе същото. 3 - 3,5л/10 000км се падат грубо , така че не е голяма болка за умиране. Съвсем лек теч от някоя гарнитурка, съвсем малко от гумичките на клапаните, малко горене на масло и те се събират. Аз като смених гарнитурата на картера имах доста добър резултат. Има още нещо: зависи в тези киломатри колко си карал извънградско. Извънградското доста качва разхода, особено ако караш над 3000 оборота повечето време.Пунто 1.2 75 94г климатик SX
Коментар
-
Пичове колата може и да не гори маслото .Като ми сменяха маслото ми го напълниха до горе на пръчката,за пет хилади км.маслото намаля точно както пише колегата и от тогава не мърда повече.Просто маслото и идва повечко и фиятката трябла или дато изгори което е подобрият вариянт или даго избие от някъде по лош вариянт.Така мисля аз.
Коментар
-
Сипвате маслото в картера и гледате пръчката догоре, но я си помислете, че само масления филтър като се напълни са 2-3мм., ами другите кухини по главата и блока? Нормално е да поработи 100- 200км. след смяната и тогава да почва да се следи, както и течовете- омасляване на гарнитурката на клапаните например може да е 100- 200 гр. на 10 000км.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар