Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оригинални авточасти за FIAT , от къде?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Оригинални авточасти за FIAT , от къде?

Колеги споделете къде има оригинални чаркове щото аз купувам от Александър Ауто и нещо ми се виждат прекалено евтини чарковете в сравнение с това което чета тук във форума.

Re: Оригинални авточасти за FIAT , от къде?

npace написа:
    Колеги споделете къде има оригинални чаркове щото аз купувам от Александър Ауто и нещо ми се виждат прекалено евтини чарковете в сравнение с това което чета тук във форума.
    Зависи какво разбираш под оригиналдъ.Доста от възлите и детайлите в колите ни с които излизат от конвеера не се внасят изобщо в Бг защото са много скъпи.Питай конкретно какво ти трябва и колегите ще те засочат каква марка да бъде в този Китайски свят
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Въпроса е принципен.От една евтиния правим поразия , принципно сложих термостат май месец (BEHR) 82 лева струваше и имам чувството че нещо не е наред.Така че сега си търся термостат.Отделно свещи - гледам Бош по 7.50 и Денсо по 8.40 , като слушам за един гоУф колко са свещите а моите са 5 пъти по евтини единственото което си мисля е че са ментаци.Добре ще е да направим една тема тогава , от къде какво да се купува.Примерно - Датчици от еди кой си , Части по окачването от еди кой си , За обслужване еди кви си ремъци и ролки и т.н. Не се оплаквам от скъпа поддръжка просто 90% от чарковете са ментета и редовно попадам на такива.Понеже не може да разбирам от всичко , слагам ментака и преди да съм му се нарадвал той пак се е счупил.

Коментар

свещи Бош НЕ (освен ако не си си ги поръчал от някоя по-западна нам страна, германия примерно).
        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Темата е яка. дайте да не се отклоняваме. Къде има в крайна сметка ? Стамболийски 155 може би ??
          Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
          MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
          Engine Stamp: 176B9.000
          Version Code: 176BV
          Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

оригинални с надпис FIAT има във Вантотрейд (доколкото знам).
            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

колеги а каде е този вантотреид адрес тел нещо
              Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

npace написа:
                Не се оплаквам от скъпа поддръжка просто 90% от чарковете са ментета и редовно попадам на такива.Понеже не може да разбирам от всичко , слагам ментака и преди да съм му се нарадвал той пак се е счупил.
                И аз да се оплача, няма и месец откакто смених всичко по предницата и ето от няколко дена пак чувам познато дрънчене Те носачите вярно бяха "Али Баба" (турски) ама майстора тогава ми каза че е по - добре такива отколкото маркови - менте! За сега дрънченето е слабо, ама.....
                Fiat Bravo GT '97 1,8 16V 113 к.с. - лична
                Skoda Octavia '06 1,6 101 к.с. - служебна

Коментар

От никъде. В България оригинални части НЯМА. Аз си взех свещи ДЕНСО уж от вносителя - 8 месеца по-късно и 6000 км само свещите са доста износени. Това, разбира се, е един от многото примери. Достатъчно е да загледаш една свалена от колата оригинална част с една от магазина и ще видиш разликата още на пръв поглед. Но наистина оригиналните части не ги внасят, защото са мнооого скъпи, но те и на ментетата доста им ги вдигнаха де(цените :D).
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

www.axm-auto.com
                    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                    I am in love with my cars

Коментар

easylife написа:
                      Темата е яка. дайте да не се отклоняваме. Къде има в крайна сметка ? Стамболийски 155 може би ??
                      В никакъв случай не и от този магазин! След, като ме излъгаха, че ми продават италиански носач, а се оказа турски и след, като не знаеха, че има разлика в каретата при коли преди, и след 10.98-ма никога вече при тях!Оригинални поне в някаква степен части наистина има във Вантотрейд. Когато съм се обаждал да питам за нещо са ми предлагали няколко цени, за различни марки, като разбира се най-скъпата е оригиналната. Дали е така на 100% един Господ знае!
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

За Стамболийски съм съгласен с Vladim. Нищо не разбират, продадоха ми темп. датчик за термостата, който явно не е за моята кола, защото показва с 10 градуса по-малко отколкото е реалното. Така, че колега взимай каквото и да е - така или иначе е менте. Колко ще изкара - един Господ знае.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

чак пък нищо да не разбират... лекичко с изказванията. Тук има много доволни хора от този магазин (аз също, въпреки че нищо не купувам от тях, май няма и да купя). А и продавачите определено разбират!

Коментар

Re: Оригинални авточасти за FIAT , от къде?

npace написа:
                            Всички части със щемпела на Фиат са оригинални!Друг е въпроса, че никоя автомобилна фирма не си произвежда частите сама, а ги поръчва на други подбрани производители и следи за тяхното качество в самата фабрика!Същите фабрики предлагат части и на свободния пазар, както е например и термостата BEHR, съединителите AP и Valeo, и т. н...... но минали през производителя на автомобили, цената става двойна!

Коментар

Synthy написа:
                              чак пък нищо да не разбират... лекичко с изказванията. Тук има много доволни хора от този магазин (аз също, въпреки че нищо не купувам от тях, май няма и да купя). А и продавачите определено разбират!
                              Искрено ти пожелавам да не ти се налага да си купуваш някаква по-специфична част от тях! Пазарувал съм си комплект филтри, нямаше никакви проблеми, всичко точно. Но след, като показаха некомпетентност пред мен и трябваше аз да им отварям очите, че АБС системата и по-точно датчиците преди и след 10.98г. са различни, а те ме гледаха невярващо, това ми е достатъчно да не стъпя повече там! А хитът бе, че ми казаха, че Teknorot (или подобно се пишеше) чисто турски носач е италиански... Сори, но предпочитам да пазарувам без отстъпка, но да знам, какво купувам.
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                              X