Проблемът, е че от известно време колата от подписа има някакъв странен шум, който наподобява лагер, т.е. усилва се с увеличаване на скоростта и е ритмичен, но само когато съм на скорост и е по-силно изразен като се дава газ. Въпросът е какво може да е това? Нещо по съединитела или скоростната кутия? При форсиране без да е на скорост колата шума го няма, както и отсъства ако колата е в движения по инерция.Някакви идеи ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шум като от лагер, в скоростите - РЕШЕНО
Collapse
X
-
Провери дали имаш(какво е нивото) масло в скоростите и най-добре го смени. Все пак е около повече от литър и половина... колкото и да е скъпо все ще е общо около 20-40лв. сичкото масло.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
-
Re: Шум като от лагер, но само на скорост
3p написа:Проблемът, е че от известно време колата от подписа има някакъв странен шум, който наподобява лагер, т.е. усилва се с увеличаване на скоростта и е ритмичен, но само когато съм на скорост и е по-силно изразен като се дава газ. Въпросът е какво може да е това? Нещо по съединитела или скоростната кутия? При форсиране без да е на скорост колата шума го няма, както и отсъства ако колата е в движения по инерция.Някакви идеи ?Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
IvoMarea написа:3p написа:Проблемът, е че от известно време колата от подписа има някакъв странен шум, който наподобява лагер, т.е. усилва се с увеличаване на скоростта и е ритмичен, но само когато съм на скорост и е по-силно изразен като се дава газ. Въпросът е какво може да е това? Нещо по съединитела или скоростната кутия? При форсиране без да е на скорост колата шума го няма, както и отсъства ако колата е в движения по инерция.Някакви идеи ?Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
3p написа:IvoMarea написа:3p написа:Проблемът, е че от известно време колата от подписа има някакъв странен шум, който наподобява лагер, т.е. усилва се с увеличаване на скоростта и е ритмичен, но само когато съм на скорост и е по-силно изразен като се дава газ. Въпросът е какво може да е това? Нещо по съединитела или скоростната кутия? При форсиране без да е на скорост колата шума го няма, както и отсъства ако колата е в движения по инерция.Някакви идеи ?Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
и аз го имам тва. лагера на вала е. само на 5 и при натоварване- особенно се чува на баир нагоре като подаваш газ. очевидно е оставала с малко масло някога си. но при мен е само до 2000 оборота и не ми пречи. сложи една добавка и ще мълчи известно време!а и долей масло задължителноLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Водих я в сервиз и там потвърдиха, че става въпрос за лагер от скоростната кутия, за чиято диагностика, т.е. разглобяване на скоростите се изискват 250лв. само за труд. Сложиха ми добавка в маслото и сега карам с тайната надежда положението да се закърпи.Въпросът е ако проблемът остане няма ли да ми е по-изгодно да намеря други скорости на старо отколкото да оправям тези. Процеса по смяната на кутии сложен ли е? И последно скоростите на lancia y и punto дали са еднакви ?Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
Airfan написа:Каква е гаранцията, че другата кутия няма да вие и тя? По-добре си свали тази, ремонтирай си я и поне ще си сигурен в нея.Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
В крайна сметка проблемът е отстранен с отремонтиране на скоростната кутия, а не закупуване на друга.В сервиза ми показаха три лагера от скоростите, които били зле и два лагера от диференциала. И петте са сменени. Не мога да преценя дали всичките наистина са били за смяна или просто са сменени за да има количество. Двата от диференциала имаха видими пропуквания и липса на частици по зъбите. Как се разбира кога един лагер си е тръгнал?Цената на ремонта - 600 лв., включваща труд и лагерите (извадени от други скорости разбира се). Всичко стана за един ден. Освен лагерите занесох и комплект съединител да ми сменят при този ремонт. Добра ли е цената за тази услуга?Серивиза, в който извършиха ремонта е така недолюбвания Fiat-Alfa сервиз в люлин-2. Негатинвните мнения ги прочетох едва след като бях оставил колата. В интерес на истината обаче съм доволен от ремонта за сега. Скоростите не вият вече, влизат без усилие и съединителя е страхотно мек.Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
u_bo
-
Ебаси сумата. И аз имам едно виене, когато съм на 3-а и на 5-а с по-ниска скорост. Примерно 1500-2300 оборота го има. На 1-а, 2-а, 4-а като че ли го няма. Но ако ремонта ще струва 600 лева.... При мен не знам защо си мисля, че е диференциала. Някой може ли да ми каже колко пари на старо е той горе-долу.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар