Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидравлика на волана ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хидравлика на волана ?

Имам питане, понеже карам двете коли от подписа и има огромна разлика във хидравликата. На Rovera хидравликата е мечта и никакво усилие не се прилага на волана, дори нивото на маслото е паднало под минимума и тея дни ще се долива. Но на Пунтото хидравликата е пълно дърво, все едно няма такава система. Питането ми е следното:Принципно на Пунто МК1 дървена ли му е хидравликата?Ако не е, какъв може да ми е проблема при положение че маслото си е на макс и никога не е мърдало?Прави ли се някаква профилактика на определен период от време и каква?Ако сменя маслото ще имам ли осезаем ефект във лекотата на волана?Хиляди благодарности и поздрави.
    CSI in the CAR !!!
    Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Ако маслото вътре е станало на цвят и на вид като боза може да оказва влиание, но смяната му е доста трудоемка задача, ако ти се занимава действай.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Re: Хидравлика на волана ?

mancuzo написа:
      Имам питане, понеже карам двете коли от подписа и има огромна разлика във хидравликата. На Rovera хидравликата е мечта и никакво усилие не се прилага на волана, дори нивото на маслото е паднало под минимума и тея дни ще се долива. Но на Пунтото хидравликата е пълно дърво, все едно няма такава система. Питането ми е следното:Принципно на Пунто МК1 дървена ли му е хидравликата?Ако не е, какъв може да ми е проблема при положение че маслото си е на макс и никога не е мърдало?Прави ли се някаква профилактика на определен период от време и каква?Ако сменя маслото ще имам осезаем ефект във лекотата на волана?Хиляди благодарности и поздрави.
      Това Пунто с хидравлика ли е или електроусилвел?Ако е второто пусни на търсачката и ще намериш много подобни теми.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Как да разбера с какво точно е? Според мен си е обикновенна хидравлика като на повечето коли. Нямам никаква представа как изглежда електроусилвател и дали и на него се налива хидравлично масло. Нека хората които карат Пунто да споделят и специално тези които карат 1,7 Д фабрично без турбо, който се оказва, че в БГ си е голяма рядкост и някой части не стават от ТД варианта.
        CSI in the CAR !!!
        Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

Working...
        X