Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за катализатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за катализатор

Съществува ли въобще някакъв начин катализатора да се "ремонтира" (така да се каже), за да може да се подобри работата на двигателя ако е запушен, и в същото време да продължи да си функционира като такъв ( че с тия еко такси не искам да го изтръмбушвам или да го махам изцяло) ?
    Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Ами то вътре е една решетка от край до край и като се запуши ще е бая зор, пробвай с някакъв спрей за разтваряне на загорели мизерии и после с вода, но това е в краен случай и не ти остава какво друго да пробваш и рядко се случва да е само запушен и вътре решетката да е здрава.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Режи момче не му мисли много! Ако ламбата ти е преди катализатора колата ще хвърка като го махнеш а тая еко такса---кой щи гледа дали имаш катализатор или не? Нали в китапа пише че си с такъв така че нема проблем И ако го махаш НЕЕЕ го оставяй в сегвиза и не го изхвърлай а го даи на вторични или кадето искупуват стари такива!! Ще ти дадат нямаде 70-80 лв зависи от састоянието му!!
      Powered by Emzo

Коментар

Да точно сега това да го дадеш на вторични може да бъде най-голямата грешка, защото скоро може да издънят едни такива еконорми от, които главата да те заболи и ако се въведе контрол най-малкото колата ще трява да отговаря на евростандарта при който е произведена Е2,Е3,Е4 и т.н. и като махнеш катализатора няма да може да отговаря. Варианта е сега да го махнеш и да си го пазиш и ако се наложи да го сложиш.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Re: Съвет за катализатор

Interceptor написа:
          Съществува ли въобще някакъв начин катализатора да се "ремонтира" (така да се каже), за да може да се подобри работата на двигателя ако е запушен, и в същото време да продължи да си функционира като такъв ( че с тия еко такси не искам да го изтръмбушвам или да го махам изцяло) ?
          Имаше цяла такава тема в която с един колега умувахме дали може да се направи нещо по въпроса с рециклирането и той почти свърши цялата работа и остана само да го сложи и тества на газ анализатор какъв е крайния резултат. Скоро се чувахме с него но поради здравословни и служебни причини не беше успял да направи тая работа. Потърси в темите но не помня до къде обсъждахме темата във форума и се принудихме да преминем на лични щото се появиха много философи. Но според това което виждах и това което съобщава колегата вероятноста да стане е много голяма. Така че пази го ако не се е натрошил пък после ще му мислиш какво да правиш.
          BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

van_dal написа:
            Да точно сега това да го дадеш на вторични може да бъде най-голямата грешка, защото скоро може да издънят едни такива еконорми от, които главата да те заболи и ако се въведе контрол най-малкото колата ще трява да отговаря на евростандарта при който е произведена Е2,Е3,Е4 и т.н. и като махнеш катализатора няма да може да отговаря. Варианта е сега да го махнеш и да си го пазиш и ако се наложи да го сложиш.
            То и да го сложиш пак най-вероятно вътре ще е леш така че пак няма да минеш еко дрън дрън!