Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак проблем с разхода

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

u_bo написа:
    за програма - например Виза унисканно можеш да си замериш ламбдата с мултицеттрябва да играе между 0,1 и 0,99 Волтаособено при форсиране на място.за мап-а трябва да се мени между 0,1 и 4,9 Волта - колкото по-отворена дроселова клапа - толкова повече.
    За ламбда-сондата може с мултицет,но не е съвсем сериозно измерването е ориентировъчно.С мултицет не може да се измери фронта на нарастването на стойностите.Това става с осцилоскоп.Освен това ако мултицета е с по-голяма инертност в показанието сащо заблуждава.Полегатия фронт/или бавното нарасване на стойностите/ е не добър сигнал от ламбдата.От мин до макс сигнала трябва да нараства за не повече от 5 мсек.За мап-сензора стойност 0,1 Волта е нереално и го няма в никакъв режим на двигателя.На празен ход не е по малко от 1.3 волта и с отваряне на дроселовата клапа расте наистина до 4,8-4,9 волта. Ако МАП-сензора ти покаже сигнал от 0,1 волта-смени го.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
      u_bo написа:
      за програма - например Виза унисканно можеш да си замериш ламбдата с мултицеттрябва да играе между 0,1 и 0,99 Волтаособено при форсиране на място.за мап-а трябва да се мени между 0,1 и 4,9 Волта - колкото по-отворена дроселова клапа - толкова повече.
      За ламбда-сондата може с мултицет,но не е съвсем сериозно измерването е ориентировъчно.С мултицет не може да се измери фронта на нарастването на стойностите.Това става с осцилоскоп.Освен това ако мултицета е с по-голяма инертност в показанието сащо заблуждава.Полегатия фронт/или бавното нарасване на стойностите/ е не добър сигнал от ламбдата.От мин до макс сигнала трябва да нараства за не повече от 5 мсек.За мап-сензора стойност 0,1 Волта е нереално и го няма в никакъв режим на двигателя.На празен ход не е по малко от 1.3 волта и с отваряне на дроселовата клапа расте наистина до 4,8-4,9 волта. Ако МАП-сензора ти покаже сигнал от 0,1 волта-смени го.
      За МАП-а измерването с мултицет надеждно ли е?Предполаам че и ламвдата и МАП-а генеритат постоянно напрежение.И да ви питам с какъв уред е по добре да ги меря - с руски стрелкови уред или с професионален цифров мултицет.Доколкото знам цифровите имат голям лаг
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

колегата Хаджов е абсолютно прав, пък и по-добре обяснява от менпредлагам ти да прочетеш повторно и внимателно поста му "Предполаам че и ламвдата и МАП-а генеритат постоянно напрежение" - ГРЕШНО предполагашако ти работят коректно тези сензори трябва да генерират напрежение което ПОСТОЯНО СЕ МЕНИ в описаните от колегата Стефан граници.!!мултицета е само за ’първична’ диагностика - ще покаже ако някой от 2-та сензора се е прецакал тотално.
        Sev написа:
        за сондата трябва осцилоскоп
        така си е за да се види фронта дали е наред,НО мултицета ще покаже дали не е "блокирала"

Коментар

за сондата трябва осцилоскоп
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Ясно разбрах.Тука един познат ме посъветва като за начало да сваля ламбдата и да я почистя хубаво с четка.Та се чудя проблем ли ще е да карам колата около 200 метра от канала до нас с махната ламбда сонда??Имам предвид не електрически откачена, а отвита от колектора.Дали ще реве много двигателя така?
            FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Ще реве, ама какво от това? Щом се налага. Ще даваш по-малко газ и това е .
              FIAT BRAVO II 1.4 GPL
              FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
              FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
              FIAT UNO 1.5

Коментар

не мисля че ще ревеотвора е малък
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

infineon написа:
                  Stefan Hadjov написа:
                  u_bo написа:
                  За МАП-а измерването с мултицет надеждно ли е?Предполаам че и ламвдата и МАП-а генеритат постоянно напрежение.И да ви питам с какъв уред е по добре да ги меря - с руски стрелкови уред или с професионален цифров мултицет.Доколкото знам цифровите имат голям лаг
                  От зад напред: Цифровите имат лаг,но зависи от уреда.Китайските наистина имат голям.В подобни измервания се ползва професионална измер.апаратура.В противен случай може да се получи грешен резултат.Стрелковия в някои случаи върши по-добра работа от китайския-цифров. МАП-сензора/МАФ,ВАФ и др.подобни/ спокойно може да се измерва и с прост китаиски мултицет.Там стойноста се мени само при промяна на работния режим на двигателя.Стига да е достатъчно точен в крайния резултат който се отчита.Но при ламбда-сензора стойностите се менят непрекъснато/независимо от работния режим на двигателя/ и трябва да се следят как се променят във времето.Това става с осцилоскоп.Не е необходимо осцилоскопа да е чак толкова прецизен.Честотите са ниски и обикновен осцилоскоп дава сравнително точна картина на процеса.Компютарната диагностика по сервизите не лови как работи ламбда-сондата във функция на времето.Там се отчита грешка само ако стойноста и излезе извън работния и диапазон или спре да отчита/застане на едно показание/.В такива случаи и чек-ламбата на таблото не свети.Но двигателя тогава не работи коректно в повечето режими.

Коментар

infineon написа:
                    Ясно разбрах.Тука един познат ме посъветва като за начало да сваля ламбдата и да я почистя хубаво с четка.Та се чудя проблем ли ще е да карам колата около 200 метра от канала до нас с махната ламбда сонда??Имам предвид не електрически откачена, а отвита от колектора.Дали ще реве много двигателя така?
                    В този случай ще ти светне чек-лампата/независимо,че елект.не е откачена,защото показанието и ще бъде извън работния и диапазин/ и ще трябва да ходиш да ти трият грешка ако си нямаш кодочетец за да си я изтриеш сам.Звукът от двигателя няма да е съществено по-голям.

Коментар

Вчера мерих ламбдата и съм доста изненадан.Да попитам само проблем ли е ако я меря сондата при изключено отопление??Разбира се изчаках двигателя да загрее. На сигналните пинове черния и сивия с аналогов мултицет на обхват 1 волт стрелката не мърдаше от 0. Само веднъж за кратко показа съвсем леко напрежение и толкова беше.Най интересното е че при изключена ламбда сонда няма промяна в работата на двигателя и чек лампата на таблото не светва.От това ми идва на ум че ламбдата или е прекъснат кабела някъде или не работи изобщо.Когато откача МАП сензора оборотите на празен ход са нестабилни и светва чек-а на таблото.А колегата който каза че ще ми трябва кодочетец- като го закачих обратно и си работеше нормално без да отчита грешка, явно не записва в паметта.Да купувам ли ламбда сонда направо или да търся осцилоскоп да я меря??
                      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
                        Вчера мерих ламбдата и съм доста изненадан.Да попитам само проблем ли е ако я меря сондата при изключено отопление??Разбира се изчаках двигателя да загрее. На сигналните пинове черния и сивия с аналогов мултицет на обхват 1 волт стрелката не мърдаше от 0. Само веднъж за кратко показа съвсем леко напрежение и толкова беше.Най интересното е че при изключена ламбда сонда няма промяна в работата на двигателя и чек лампата на таблото не светва.От това ми идва на ум че ламбдата или е прекъснат кабела някъде или не работи изобщо.Когато откача МАП сензора оборотите на празен ход са нестабилни и светва чек-а на таблото.А колегата който каза че ще ми трябва кодочетец- като го закачих обратно и си работеше нормално без да отчита грешка, явно не записва в паметта.Да купувам ли ламбда сонда направо или да търся осцилоскоп да я меря??
                        аз бих я измерил,но не разбирам защо си изключил отоплението ???закачи си всичко и тогава мери - може да ти даде други резултати.измери си и отоплението - дали работи.

Коментар

u_bo написа:
                          infineon написа:
                          аз бих я измерил,но не разбирам защо си изключил отоплението ???закачи си всичко и тогава мери - може да ти даде други резултати.измери си и отоплението - дали работи.
                          Ами мерих я на откачена букса затова беше с изключено отопление ако я включа ще трябва да режа изолацията на кабела за да мога да я меряИначе на отоплението пуска 14.5 волта, не се сетих да измеря колко ома дава сондата, но все пак целта на това отопление е в когато не е загрял мотора да подгрее сондата, след това си мисля че не и е необходимо толкова
                          FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
                            Колега,ламбда-сондата при изключеното и отопление не работи.300 град.температ.и трябва за да почне да отчита.Затова и слагат нагревател,а ти си го изключил и се чудиш защо не ти отчита нищо.Мери без да откачаш куплунга и.Минусовия проводник на уреда на маса на двигат,а плюсовия на черния проводник на ламбдата.

Коментар

Ясно ще меря с включено отопление.А нормално ли е когато съм изклюючил буксата на ламбда сондата да не ми светва лампата на инжекциона?
                              FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
                                Ясно ще меря с включено отопление.А нормално ли е когато съм изклюючил буксата на ламбда сондата да не ми светва лампата на инжекциона?
                                Лампата ще ти светне след като работи колата поне десетина мин. с откачена ламбда-сонда със загрял двигател.

Коментар

Working...
                                X