Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак проблем с разхода

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пак проблем с разхода

Здравейте на всички. Има доста подобни теми свързани с висок разход в форума и повечето съм ги изчел.Колата е фиат браво 1.62 пъти засичам разхода при каране по магистрала хемус и двата пъти ми го дава 8.22 втория път 8.35 на 100Двата пъти съм зареждал от различни бензиностанции маршрута е един и същ.Карам изключително леко- по магистралата над 90 на вдигам, и от началото втория тунел на магистралата до ботевград карам по инерция на изключена от скорост.Термостата ми е наред- когато катеря баир стои точно на средата стрелката, когато пускам по инерция пада на 1 чертичка под средата.Двигателя по моя преценка не е износен не духа нито от картера нито от тръбата за маслото, съвсем лек полъж се усеща.Колата само когато не е палена повече от два дни в първия момент изпушва сиво- бяло за секунда и после не пуши.За градски разход не пиша защото в това движение в София адекватен разход не може да се засече.До колкото знам ламбда сондата не дава съществено отражение при каране на извънградскоКолата я карам на бензин има си перфектен празен ход, не и играят оборотите. когато е студена държи 1200 когато е загряла 800.Катализатора е махнат. Гледам винаги колата да е максимално лека и с затворени прозорци и минимум ел консуматори.Какви други причини може да влияят при мен на високия разход? По книжка я дават при 90 км/ч разход 5.6 л а аз даже когато може и по инерция я пускам
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

0.12л за мен .. не е никакав проблем че даже бих казал и нормалнопри положение че си заредил от различни бензиностанции .. проблем ще има ако разлика е 0.3 0.4л и нагоре..
    Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

uBoy написа:
      0.12л за мен .. не е никакав проблем че даже бих казал и нормалнопри положение че си заредил от различни бензиностанции .. проблем ще има ако разлика е 0.3 0.4л и нагоре..
      Нее колегаа не ми е за 0.12 л разликаА за това че харчи към 8.3 на 100 когато по книжка трябва да харчи 5.6То е ясно че 2 та пъти немога да докарам абсолютно еднакъв разход но поне да беше към 6 а не 8.3л.
      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Re: Пак проблем с разхода

infineon написа:
        Здравейте на всички. Има доста подобни теми свързани с висок разход в форума и повечето съм ги изчел...........До колкото знам ламбда сондата не дава съществено отражение при каране на извънградско.....
        аз мисля, че дава. Първо това бих проверил при такъв проблем.Не разбирам логиката ти - ламбдата дава инфо за качеството на сместа - ако не ти е наред , то ЕКУ-то не може да оптимизира сместа. И като се вземе предвид че са ти стабилни обороти и нямаш проблем с ускорение - по-скоро ти работи на богата смес, а не на бедна --> по-голям разход.друга вероятност (но мисля че би влошила динамиката) е МАП сензора.Първо бих се насочил към ламбдата. Закачи я на компютър и виж какви стойности дава тя и МАП-а.В краен случай може и с мултицет да го направиш - но ако проблема е в кабела м/у сензора и ЕКУ - трудно ще го хванеш

Коментар

Може и катализаторът да е запушен, ако има такъв. Но ламбда сондата наистина си работи през цялото време и оказва влияние не само при градско, но и при извънградско
          Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
          Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
          FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
          Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

определено разходът ти е високв твоя случай не би трябвало да е по-висок от 6,5-75,6 може да постигнеш на по-дълъг и равен път
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Ламбда сондата наистина оказва доста по-малко влияние извънградско, ако е станала мудна. Причината е, че извънградско има много по-малко преходни състояния, като ускорения и спирания. Ако се поддържа една и съща скорост дълго време, то дори ламбдата да реагира бавно,то просто условията за двигателя не са се променили и това не оказва влияние. И за да не бъда голословен ето малко факти: Моята извънградско на бензин: 7/100, веднъж дори 6/100, в София на бензин 14/100, при разход на газ 12/100, понякога 10,5. Аз вярвам че само ламбдата може да е причина за такива показания.
              FIAT BRAVO II 1.4 GPL
              FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
              FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
              FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
                Ламбда сондата наистина оказва доста по-малко влияние извънградско, ако е станала мудна. Причината е, че извънградско има много по-малко преходни състояния, като ускорения и спирания. Ако се поддържа една и съща скорост дълго време, то дори ламбдата да реагира бавно,то просто условията за двигателя не са се променили и това не оказва влияние. И за да не бъда голословен ето малко факти: Моята извънградско на бензин: 7/100, веднъж дори 6/100, в София на бензин 14/100, при разход на газ 12/100, понякога 10,5. Аз вярвам че само ламбдата може да е причина за такива показания.
                а ако е ’зацепила’ нанякъде, с ’отместване надолу’ и постоянно се пуска повече горива ,защото ЕКУ ’мисли ’ че му е бедна сместа?

Коментар

Да, разбира се, просто исках да кажа , че има нещо вярно в това че понякога, може би когато не е много зле още сондата, тя може да не влияе на разхода извънградско, а основно градско.
                  FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                  FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                  FIAT UNO 1.5

Коментар

infineon написа:
                    ...и от началото втория тунел на магистралата до ботевград карам по инерция на изключена от скорост...По книжка я дават при 90 км/ч разход 5.6 л а аз даже когато може и по инерция я пускам
                    Имаше тема, в която стана ясно, че с пускането по инерция не може да се спести гориво, а трябва да се спуска на скорост, когато е над определени обороти и тогава разходът е 0. Но не е в това генералният проблем - разходът наистина е висок, като за такава скорост.
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Имаше тема, в която стана ясно, че с пускането по инерция не може да се спести гориво, а трябва да се спуска на скорост, когато е над определени обороти и тогава разходът е 0.
                      Така е , разхода е 0 (моментния разход обаче). Но много хора забравят, че дори на 5-та, двигателя е спирачка. Т. е изминатия път е по-малък, отколкото по инерция. А енергията изгубена за спиране е безвъзвратно изгубена в топлина. Освен при хибридите, които само заради това са по-ефективни. Смисъла да използваш двигателя като спирачка е само при голямо нанадолнище, с много завои или при предстоящо спиране, където, така и така ще се използва и крачна спирачка. Така че при възможност - по инерция.
                      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                      FIAT UNO 1.5

Коментар

u_bo написа:
                        infineon написа:
                        Здравейте на всички. Има доста подобни теми свързани с висок разход в форума и повечето съм ги изчел...........До колкото знам ламбда сондата не дава съществено отражение при каране на извънградско.....
                        аз мисля, че дава. Първо това бих проверил при такъв проблем.Не разбирам логиката ти - ламбдата дава инфо за качеството на сместа - ако не ти е наред , то ЕКУ-то не може да оптимизира сместа. И като се вземе предвид че са ти стабилни обороти и нямаш проблем с ускорение - по-скоро ти работи на богата смес, а не на бедна --> по-голям разход.друга вероятност (но мисля че би влошила динамиката) е МАП сензора.Първо бих се насочил към ламбдата. Закачи я на компютър и виж какви стойности дава тя и МАП-а.В краен случай може и с мултицет да го направиш - но ако проблема е в кабела м/у сензора и ЕКУ - трудно ще го хванеш
                        Значи при механично изправен двигател само от тези 2 сензора се влияе преразхода на гориво??МАП беше онова с пиезо пластинката вътре дето отчита вакума нали?За ламбдата коя програма показва стойностите и?Колата е без катализатор и ми се струва че от вързката на ауспуха дето е след ламбда сондата изпуска малко, възможно ли е от това да влияе на сондата??Ако се окаже наистина ламбдата има ли начин да се приспособи нещо както правеха на старите коли с потенциометърче наместо ламбда. Че ми искат 230 лева за нова Имам някакво пречувствие че наистина работи с много богата смес
                        FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Колега имаш същия проблем като мен,аз обаче съм с типо 1.4 моно.Днес си карах колата на диагностика.На мен градско ми гори 15 извънградско 8.Оказа се че вубще не работи сондата.
                          Fiat Tipo
                          Corsa b комби !

Коментар

u_bo написа:
                            infineon написа:
                            Абсолютно верно колега u_bo -и е точна твоята препоръка.Ламбда сондата указва най-голямо вличние върху разхода на гориво във всички режими на работа на двигателя.И наи-голямо е точно в извън градски движения и по-малко в преходните режими ,които са много променливи в граско каране.Колегата трябва да се насочи точно към този сензор и да направи необходимите замервания за точна констатация.

Коментар

за програма - например Виза унисканно можеш да си замериш ламбдата с мултицеттрябва да играе между 0,1 и 0,99 Волтаособено при форсиране на място.за мап-а трябва да се мени между 0,1 и 4,9 Волта - колкото по-отворена дроселова клапа - толкова повече.

Коментар

Working...
                              X