Колата е Пунто МК1 (от подписа). Проблемът е следният:Паля колата за първи път днес и всичко е наред. Запали на бензин, автоматично превключи на газ. Минавам километър и нещо и изведнъж загуби мощност. Натискам газта, но никаква реакция. Викам си - от газта в бутилката ще е; или нещо е калпава, или свършва. Веднага превключих на бензин, но никаква промяна. Отпускам педала и после пак натискам и за 1-2 секунди ускорява, после пак спира. Прибрах се на бензин с отпускане и натискане на газта. По някое време (за 50 метра някъде) се случваше да върви нормално.Та затова не сложих темата при Газови уредби, защото проблемът е и на бензин, и на газ.Мисля си за две неща:1. Катализаторът се е прецакал и някакви начупени парчета в него запушват ауспуха;2. Някой през нощта е пъхнал нещо в ауспуха. Честно казано, не погледнах, дали има нещо в него.Вие какво мислите?П.П. на празен ход работи добре. И на бензин и на газ. Държи малко по-малко от 1000 оборота.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не ускорява, като давам газ - конденз в ламда контрола
Collapse
X
-
Колега колата придърпва ли (на около 2000 - 2200 оборота) . Провери си свещите и ако има от каде да вземеш и други кабели (от някоя кола , която работи както трябва) , въпреки че щом на място не прекъсва едва ли е от цвещи или кабели амаааа... . А според мен ако е заминал катализатора трябва и да попушва малко повече, и да мирише на гадно (нещо като сяра или развалени яйца или нещо подобно ебахти описанието )
Коментар
-
ако искаш погледни темата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...+++++16vтам пише доста интересни неща по темата
Коментар
-
не е от свещите или кабелите. зная как придръпва когато проблем са свещи или кабели, защото в началото като я взех колата, карах с точно такъв проблем. сега е различно. става така, че като давам газ изобщо не реагира.днес пробвах пак колата - на празен ход забелязах, че на газ работи по-равномерно двигателя. на бензин малко повече вибрира в купето. но искам ли да тръгна на газ, забива нос и не мръдва. дори изгасва. а на бензин тръгваше и вървеше по-добре.Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
chandler написа:никой ли не знае какви са симптомите при повреден катализатор?
Коментар
-
MoHaX написа:моето браво придърпва на 2000 - 2200 оборота като подам повече газ , от какво се дължи това ? мислил съм си за напукани бензино проводи или задръстена цедка на бензиновата помпа... но незнамAlfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
MoHaX написа:моето браво придърпва на 2000 - 2200 оборота като подам повече газ , от какво се дължи това ? мислил съм си за напукани бензино проводи или задръстена цедка на бензиновата помпа... но незнам
Коментар
-
"Елементарно Уотсън". Колко просто се оказало всичко, а тука си скубим косите за възможно най сложните работи, е то не е за сефте. "Гениалните идеи са винаги прости" не съм го измислил аз.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар