Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

как да разбера двигателя на бравата 90 или 103 коня е

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

как да разбера двигателя на бравата 90 или 103 коня е

имам една оферта за брава 1.6 16 клапана но незнам дали двигателя е 90 или 103 коня .знам 4е 103 е по добар избор
    Tipo 1.6 i.e. '94

Re: как да разбера двигателя на бравата 90 или 103 коня е

plambi написа:
    имам една оферта за брава 1.6 16 клапана но незнам дали двигателя е 90 или 103 коня .знам 4е 103 е по добар избор
    По принцип 90 коня се внася от Германия(имам доста добър поглед над тия 90конските)..Ако се внася от Италия, Холандия или Швейцария е 103 най вероятно...Иначе най-лесно може да се провери по документите..
    FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Re: как да разбера двигателя на бравата 90 или 103 коня е

plambi написа:
      модел мощност/обороти години на производство: /според Аутодата СД2.12/182.A4.000 103/5750 hp/rpm 1995-97г.182.A4.000 103/5750 hp/rpm 1998-00г.182.A6.000 90/5750 hp/rpm 1995-98г.182.B6.000 103/5750 hp/rpm 2000-02г.
      Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

мерси много.колата е внесена то4но от германия преди година.на табелата пише 182А6.000 с което се разбира 4е наистина е 90 коня,но продава4ат които познавам ми казва 4е е 103,но ина4е се водела 90 по документи.......... какво вярно може да има в това??
        Tipo 1.6 i.e. '94

Коментар

plambi написа:
          мерси много.колата е внесена то4но от германия преди година.на табелата пише 182А6.000 с което се разбира 4е наистина е 90 коня,но продава4ат които познавам ми казва 4е е 103,но ина4е се водела 90 по документи.......... какво вярно може да има в това??
          Предположение:"Продавача" не знае че има 90кс този модел и си е мислел че е записана така заради мито и данък.
          FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Означава, че те е метнал с има няма 13 конски сили Преди да си избера кола, когато ходих по автокъщите зададох същият въпрос тук и ми отговориха след, което винаги, като ми отвореха капака гледах какво пише на табелката. Е... в крайна сметка си взех дизел Хубавото в този случай е, че колата идва от Германия и се предполага, че е доста по-запазена от италиянските си събратя. А пък и устройствата зад волана в Германия са по-инетелигентни! Друга тема са продавачите на коли... може той самият да не бил наясно. Аз след месеци обикаляне и след, като бях проучил всичко за модела се забавлявах на някои остроумници... Един беше написал на табела ВСИЧКИ ЕКСТРИ, аз го попитах има ли ABS, а той ми вика "Абе за какво ти е, то на старите коли само проблеми с ABS-a" После се оакза, че няма и airbag... Най-често ми изтъкваха, като екстри стандартното обурудване на колата, като електрически предни стъкла, електрически огледала и т.н.т
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
              Хубавото в този случай е, че колата идва от Германия и се предполага, че е доста по-запазена от италиянските си събратя. А пък и устройствата зад волана в Германия са по-инетелигентни!
              Моите уважения колега, обаче с тези две твърдения АМА ХИЧ не мога да се съглася. Откъде накъде германеца е по-интелигентен от италианеца? И защо така в Германия колата е по-запазена от в Италия. Аз пък мога да твърдя точно обратното и за двете естествено обаче без да имам аргументи, които да не са смешни.Направо червата ме заболяват от такива твърдения.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Не ми се пише на дълго и широко... Ходи да видиш цените на колите вкарани от Италия и тези от Германия. Имам приятели, които се занимават с коли и такива, които вкарват. Няма две мнения по въпроса за италиянските и германските коли. Най-малко имат разлика в пътищата, а няма да ти казвам в Италия, какви пишман майстори има! В България всички са инжинери в сравнение с онези Още на мога да си оправя мизериите, които са сътворили. Хайде стига толкова, че развалихме на човека темата.
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                  Vladim написа:
                  Хубавото в този случай е, че колата идва от Германия и се предполага, че е доста по-запазена от италиянските си събратя. А пък и устройствата зад волана в Германия са по-инетелигентни!
                  Моите уважения колега, обаче с тези две твърдения АМА ХИЧ не мога да се съглася. Откъде накъде германеца е по-интелигентен от италианеца? И защо така в Германия колата е по-запазена от в Италия. Аз пък мога да твърдя точно обратното и за двете естествено обаче без да имам аргументи, които да не са смешни.Направо червата ме заболяват от такива твърдения.
                  И моята кола е внесена от Италия, но живея от две години в Германия и имам наблюдения върху манталитета на немеца относно поддържането на кола. Колкото и да не ми се иска да си го призная, тия хора наистина много си поддържат колите. И за най-малката повреда по колата, задължително се ходи в сервиз. Освен това, тукашното ADAC следи за състонието на колите доста стриктно и абсолютно няма такива неща, като да си затворят очите за нещо. Освен това ако случайно стане катастрофа. Бях свидетел на една такава, на гаджето на сестра ми. Колата беше ГОЛФ 4. Като колата катастрофира се закара директно в сервиз на ADAC и това е почти задължително. Тенекиджийските работи, които се извършват в БГ тук почти липсват. За Лява врата, калник и част от задна врата, немците бяха изчислили щети на стойност 7000евро..Абсоютно всичко се смени с ново, нямаше никакви тенекиджийски работи..То за 7000евро няма как да е друго яче. Както и да е мисълта ми е, че швабите не си поплюват и абсолютно задължитено сменят частите с нови. На мен даже ми беше трудно да си намеря една букса и бях просто принуден да я карам в сервиз на Фиат. Другия ваиант беше БОш, които са по-скъпи...Та не знам дали италянците са небрежни, но едва ли са чак толко стриктни като Германците. Има само една подробност, с която трябва да внимавате. Коли, които се внасят от Германия и са подозрително евтини са 1000процента блъскани или с повреди. Тук ЕВТИНИ коли НЯМА...Което следва от високите цени на консумативите и факта, че всичко се сменя с ново. Не случайно аз си взех колата от Италия, а не от Германия...Иначе наблизо има автокъща и има две ФИАТ Брави - 3200 евро и 3000 евро..Като им сложите и данъци и мита.....
                  FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

ами засега карам уно 10 години внесено от италия,и 4 години рено19 също от италия.,колите са много запазени и до днес(дори на тогавашните пари са взети много евтино)става вапрос 4е кола от германия досега не сам имал.имам 3 оферти:брава 16 16клапана -ел.пакет,регистрирана и карана в бг-1година,внесена от германия,96год,с леко лош ваншен вид(о4укана от градушката и спукана броня-3500 лв.2.фиат браво-16 103 коня ел.пакет ,климатик,газово с газов инжектор,96год,нововнос от италия -5400лв3.голф3-11.93год,ел.пакет,лети джанти,леки забележки ваншен вид,карана в бг 1и половина-4800лвкак мислите коя оферта е наи добра -саотношение цена и ка4ество?? мерси предварително
                    Tipo 1.6 i.e. '94

Коментар

2.фиат браво-16 103 коня ел.пакет ,климатик,газово с газов инжектор,96год,нововнос от италия -5400лв защото не е карана в бг, има климатик и газов инжекцион.
                      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

тези коли които се вкарват имат много дефекти...мойта примерно има протрити седалки, разтропано окачване и протекла рейкатези неща ако ги оправиш с оригинални ще ти струва 2500лв...на италиянеца му се обезмисля оправянето на тази кола...така е и при немцитетам рециклация на рейки няма!има нова TRW
                        2004 Audi A6 4F
                        2002 Lancia Y

Коментар

divaka написа:
                          И моята кола е внесена от Италия, но живея от две години в Германия и имам наблюдения върху манталитета на немеца относно поддържането на кола. Колкото и да не ми се иска да си го призная, тия хора наистина много си поддържат колите. И за най-малката повреда по колата, задължително се ходи в сервиз..
                          Сега ще е добре да поживееш и две години в Италия, и тогава ще приема мнението ти за меродавно......
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

нали казвам досега сам карал коли само внесени от италия и сам много доволен,оба4е в последно време сам 4увал за колите от германия(тези които се внасят тук са купени на безценица) и са със издухани двигатели-говорим за автокащи в германия които се даржат главно от турци и араби.вярно ли е това???
                            Tipo 1.6 i.e. '94

Коментар

plambi написа:
                              нали казвам досега сам карал коли само внесени от италия и сам много доволен,оба4е в последно време сам 4увал за колите от германия(тези които се внасят тук са купени на безценица) и са със издухани двигатели-говорим за автокащи в германия които се даржат главно от турци и араби.вярно ли е това???
                              Основно търговците в Германия са араби и турци, напоследък са се отворили и внасят коли от Италия и ги продават на немците Дали има далавера а

Коментар

Working...
                              X