Здравейте, от около 4 месеца съм притежател на фиат пунто 1.1 55 к.с., но напоследък наблюдавам следният проблем трудно включвам 1 и 2 особенно от 1 на 2, а ако колата е на място първата влиза лесно но движи ли се леко доста трудно се включва и с втората е така но тя повече ми прави впечетление понеже първа включвам мн.рядко в движение струва ми се, че когато колата загрее превключването става по лесно или аз просто свиквам. Ако можете помогнете ми да разбера в къде е проблема, съмнява ме да не е от съединителя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
скорости на пунто
Collapse
X
-
Re: скорости на пунто
velko_sz написа:Здравейте, от около 4 месеца съм притежател на фиат пунто 1.1 55 к.с., но напоследък наблюдавам следният проблем трудно включвам 1 и 2 особенно от 1 на 2, а ако колата е на място първата влиза лесно но движи ли се леко доста трудно се включва и с втората е така но тя повече ми прави впечетление понеже първа включвам мн.рядко в движение струва ми се, че когато колата загрее превключването става по лесно или аз просто свиквам. Ако можете помогнете ми да разбера в къде е проблема, съмнява ме да не е от съединителя._______________________________________
0885261834
-
Колеги аз забелязах същото и при 4-те фиата които са ми минали през ръцете - Уно 45, Пунто 55 Браво 1.4 и Брава 1.2. Вече не ми прави впечатление, след като колата позагрее всичко е ОК, дори днеска сутринта пак 2-ра ми влезе доста трудно като измъквах колата от гаража.Мисля че има и нещо общо със суединителя, тъй като наскоро го сменях на Бравото и след смяната нещата малко се подобриха.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
drago_1 написа:значи и аз имам същия проблем но разбрах че когато е студено е нормално 1-2 и задна да св вкл. по-трудно_______________________________________
0885261834
Коментар
-
на този мой спарен кон сложих масло 75W90 и проблемите се оправиха с включването на скоростите...някои маслари/майстори си мислат, че като сложат 80W90 масло няма да текат скоростите и така решавали проблемите ...истината е в синтетиката винаги !!! и за двигатели и за скорости...зимата маслата си казват истината2004 Audi A6 4F
2002 Lancia Y
Коментар
-
ах леле !!!!
KPEMATOP написа:на този мой спарен кон сложих масло 75W90 и проблемите се оправиха с включването на скоростите...някои маслари/майстори си мислат, че като сложат 80W90 масло няма да текат скоростите и така решавали проблемите ...истината е в синтетиката винаги !!! и за двигатели и за скорости...зимата маслата си казват истината
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар