Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запотяват ми се джамовете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Еми изчетах всичко в форума, но пак се запотяват яко..поленовия филтър съм го сменил не влиза вода в купето. остава само тва копче което върти въздуха вътре в купето да се е преебало. Друго не знам вече..карам си натъмно
    Punto HGT - total
    Punto 1.2 16v Sporting - total
    Punto 1.2 - alive
    Toyota celica t23

Коментар

ами сега !?!

И аз четох, четох, но каквото и да сторих нищо не се промени - за съжаление Поленовия филтър - смених, преди това беше един тъмен на цвят и мръсенВ радиатора ми изляха нещо и ми казаха, че вече не може да е от това.Антифриза проверявам периодично - не е намалял, май Днес гледах под моята стелка от мокет - мокро е но не знам мисля може и от дъжда да е В колата е ЖЕГА не се стои - точно парна баня От тук нататък - НАКЪДЕ ?Моля Ви ....помогнете на мен и моята Брава 1.6 автоматик

Коментар

Буболечке, виж да не е запушен или да го няма трьбопровода до вентилационните отвори на предното стъкло! Излиза ли горещ въздух оттам? Пробвай с някаква химия против изпояване! И аз го имам този проблем и не мога да го реша.
        Брава 1.6 16V ELX
        Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

И аз нали се оплаквах много за това изпотяване та купих от бензиностанцията един шпрей и с него напръсках стъклата отвътре , после както пише на описанието на шпрея ги подсуших добре и да ви кажа че сега не се потят.Остава въпроса само до кога???
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Re: ами сега !?!

Буболечка написа:
            И аз четох, четох, но каквото и да сторих нищо не се промени - за съжаление Поленовия филтър - смених, преди това беше един тъмен на цвят и мръсенВ радиатора ми изляха нещо и ми казаха, че вече не може да е от това.Антифриза проверявам периодично - не е намалял, май Днес гледах под моята стелка от мокет - мокро е но не знам мисля може и от дъжда да е В колата е ЖЕГА не се стои - точно парна баня От тук нататък - НАКЪДЕ ?Моля Ви ....помогнете на мен и моята Брава 1.6 автоматик
            Има писано по този проблем и специално за Брава колегите казваха, че имали и някаква клапа за въздуха от вън, която заяждала от боклуци. Погледни тук http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=3079 и тук http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=2682 Ако имаш влага в купето добре е да го изсушиш, но в това време на годината е малко трудно, освен ако не ползваш гараж. Ползвай и от спрея против изпотяване на стъклата - от опит казвам, че върши работа. Не решава проблема, но помага. Мисля освен това, че трябва да взлиза и външен въздух, дори и през зимата. При мене се получава пълно затваряне на системата, когато усиля парното до край. Купето се затопля, изпотяването изчезва, но трябва да се връща малко регулатора за топлото, за да влиза и външен въздух. Е разбира се това го правя на Типо, но може да се опита и на Брава.И малко тази неделя не бяхте ли с Brava - та на автомивката до автогарата някъде към 15 часа. Защото точно по същото време и аз бях там и се наслаждавах на една червена Брава 1.6, но с яко запотени стъкла . Ако желаете всяка сряда се събираме фенове от форума в барчето на бившето кино "Здравец". Информация тук: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=2589
            FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
            ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Проблема, може би ще се реши...

Днес колата ми е на майстор - ще сменят радиатора, понеже антифриза видимо намаля и засега ... така, ще пиша пак

Коментар

коцев написа:
                И аз нали се оплаквах много за това изпотяване та купих от бензиностанцията един шпрей и с него напръсках стъклата отвътре , после както пише на описанието на шпрея ги подсуших добре и да ви кажа че сега не се потят.Остава въпроса само до кога???
                Перида на действие на тези химии е между 20 до 30 дни максинюмум. После отначало, и така докато се запролети!
                Брава 1.6 16V ELX
                Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Днеска врътнах в следното положение:И като го надуя на 2 вентилатора, върши перфектна работа:Пак се изпотява, но в нормите! Даже почти не се запотява, и не дразни както беше преди...Досега карах в положение да духа в краката и стъклото... Пробвайте и кажете дали има ефект.
                  1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

В повечето случаи карам с такава "конфигурация" на ключовете за отопление и няма ефект. Почистил съм също и прословутия филтър, сега остава да пробвам със препарат,защото като чета мненията само с него се постига желания ефект.
                    BRAVA 1,4 12V
                    Nissan Navara

Коментар

Ефекта се оказа голям с тоя препарат.Аз дори не пускам вентилатора да духа защото антифриза е още студен и ми духа студено в краката и карам така без да се поти предното стъкло

Коментар

Абре хора знам, че много е писано за поленов филтър, клапа и т.н.знам, че вече е ама къде е тая клапа и как да я отворя ръчно, нека някой обясни местоположението иМерси!
                        FIAT TIPO 1.6 89г,FIAT BRAVA 1.4 12V 96г
                        FORD C-Max 1.8 TDCi -09г

Коментар

Някой във форума ме питаше какъв е този спрей.Отговарям му че на спрея пише SONAX против изпотяване на стъкла и го купих от бензиностанция.Мисля че беше около 7лв.

Коментар

Re: ами сега !?!

Буболечка написа:
                            Да, за съжаление май е радиаторчето на парното.Дано си минала по-леко с парите.Ремонта е гаден и неприятен.
                            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Коцев аз те питах за спрея в една друга тема Мерси за инфото. :D Тия дни ще си го купия и ще споделя дали и при мен е изчезнал проблема
                              Слагайте си коланите

Коментар

аз съм крайно не доволен от този спрей. Единственото което се получи е, че почнаха да ми замръзват стъклата отвътре иначе го купих от лукойл за десетина лева. Има ли някакъв по-ефективен спрей или са такива боклуци всичките.Благодаря!

Коментар

Working...
                                X