Колеги, от няколко дни предницата започна да скърца. В началото тук таме по дупките - сега вече при всяка неравност и все по-упорито. Колата обаче с нищо не е променила устойчиовстта си, нито пък носи на ляво или дясно.Просто си скърца, сякаш е гумена.Някакви предположения!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скърцане в предницата
Collapse
X
-
u_bo
Re: Скърцане в предницата
PASSARELLA написа:Колеги, от няколко дни предницата започна да скърца. В началото тук таме по дупките - сега вече при всяка неравност и все по-упорито. Колата обаче с нищо не е променила устойчиовстта си, нито пък носи на ляво или дясно.Просто си скърца, сякаш е гумена.Някакви предположения!?
-
Аз не съм за шарнир а тампони на стабилизиращата щанга.Не ,че са износени ами са доста сухи.Вярвай ми като завали ще се оправи.От днешното ми разколачване на дясната страна на Мареата установих ,че стабилизиращата щанга на този автомобил има недостатък който не е отстранен от производителя.Щангата си ходи наляво и надясно както си иска и има верочтност да направи поразии по спирачната система и по точно спукване на тръбичка.Това не може да се получи при Браво и Брава които са с късите биалети захванато за носача ,а не както при нас за господин Макферсон.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Биалети! При мен беше същото положението. Лесно се хваща на канал. Хващаш двете биалети в ръка и един клати отгоре.Биалетите бяха на 5 хил. и не бяха разбити, просто шарнирчетата им бяха сухи...но това го установихме след като ги сменихме. Става дума за марка MOOG. Сега съм с делфи и преди да ги сложа ги гресирахме (вътре пак бяха чисто сухи!)Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000