Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задна чистачка на Пунто Мк1 проблем

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Задна чистачка на Пунто Мк1 проблем

    Здравейте колеги. В тая тема не бях писал скоро но ми спря чистачката на задното стъкло.Мислих че нещо е изгоряло и не съм карал в дъжд за да усетя липсата и, но един ден забелязах на една колежка с пунто , че чистачката е спряла точно там където е и моята. та се позачудих дали не е някоя болест по пунтото дето се появява по- честичко.Не че ми е спешно да имам чистачка отзад , но все пак да попитам сектантите знаят ли нещо по въпроса.нез нам виждате ли на тая снимка къде е застанала е там застана веднъж като я пуснах и от тогава там си стой. Перата (клемите)опират, когато се затвори вратата та това съм го изключил като опция.
    Punto 1.4 gt

    #2
    Re: Задна чистачка на Пунто МК1 проблем

    jblmusic написа:
    Перата (клемите)опират, когато се затвори вратата та това съм го изключил като опция.
    Това, че перата (клемите ) опират не е гаранция. До колкото знам там се подава захранване на нагревателя и на чистачката.Взимаш един уред, най-прост волтмер с обхват 15-20 волта, отваряш задната врата, включваш чистачките и мериш. Ако излиза на клемите напрежение, търсиш причината във вратата. Сваляш кората, гледаш, умуваш и проверяваш.Ако на клемите няма напрежение, търсиш напред. Извинявай, но сега не си спомням дали имаше предпазители за чистачките.чичо Нено
    Fiat Punto 1,1- 1996г.
    газ-бензин , "Lovato"

    Коментар


      #3
      По пътя на логиката, или е спрял внезапно тока към моторчето и то не е довършило хода си, или нещо е блокирало рамото( задрало в това положение) Един демонтаж на положението ще покаже проблема след проверка на бушоните според мене.
      CSI in the CAR !!!
      Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.


      ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

      Коментар


        #4
        Като начало пробвай някой да пуска чистачката, а ти да и помагаш да се предвижи леко, често се случва да клеясват и се налага отваряне на механизма.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

        Коментар


          #5
          Ще проверя предпазителите. Когато бутна лостчето напред трябва да пръска вода отзад и да движи перото, но от както съм я купил капчица не е пръснало отзад.Отворих кората само веднъж (тогава още си работеше чистачката) и не стигаше вода изобщо до чистачката, а моторчето се чува да върти.Колата е имала удар отзад вижда се по леките елегантни извивки над черната пластмаса над номера.Отначало помислих че е така оригинално докато не видях , че другите фиати го нямат.Пробвах да пусна чистачката да върти постоянно и да движа с ръка но уви не се получава.Ще замеря и напрежението и ще пиша отново.На никой ли не му е спирала така чистачката в движение?
          Punto 1.4 gt

          Коментар


            #6
            Ми май на жената й спря чистачката. Сега ме врънка да я разглобя и да я направя Ако не ме мързи и ако не вали, през уикенда ще направя тази операция.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

            Коментар


              #7
              Проверих напреженията на контактите отзад на пъпките и всичко е ОК.Проверих си предпазителите и там е ОК.Имаше предвазител общ за задни и предни това поне е сигурно.Остана да се разгловби моторчето.Как може отведнъж да спре тва животно?
              Punto 1.4 gt

              Коментар


                #8
                jblmusic написа:
                Проверих напреженията на контактите отзад на пъпките и всичко е ОК.Проверих си предпазителите и там е ОК.Имаше предвазител общ за задни и предни това поне е сигурно.Остана да се разгловби моторчето.Как може отведнъж да спре тва животно?
                Живо пиле да умре! Какво се учудваш нищо вечно няма, отваряй и разглобявай, не е толкова трудно.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

                Коментар


                  #9
                  На Темпра и на Брава в самото моторче има защита от претоварване(самовъзстановяваща).Предполагам и при теб е така.Ако е свършила-резултата е налице,а ако някой я е елиминирал-двигателче.
                  Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

                  Коментар

                  Working...
                  X