Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разход на масло

Някой разполага ли с каталожни или други данни за разхода на масло на двигател 178B5000 1.2i ? Същият се поставя на доста модели фиат.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Re: Разход на масло

snake написа:
    Някой разполага ли с каталожни или други данни за разхода на масло на двигател 178B5000 1.2i ? Същият се поставя на доста модели фиат.
    каталожните данни ще те уплашат ако ги прочетеш /или пък успокоят не знам/ доста са високи ако гори до 1,5-2л горе долу бива
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

до stef

това разход за колко километра е ?

Коментар

Re: до stef

snake написа:
        за една смяна на масло 10-12 хиляди
        UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
          snake написа:
          ....ако гори до 1,5-2л горе долу бива
          Ако мойта гори до 1,5-2л на 10-12Х направо ще я засиля по нанадолнището...
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            stef написа:
            snake написа:
            ....ако гори до 1,5-2л горе долу бива
            Ако мойта гори до 1,5-2л на 10-12Х направо ще я засиля по нанадолнището...
            никой не казва че твоята гори толкова просто това е в рамките на нормалното без да има смисъл да се прави основен ремонт на мотора от този разход нагоре може да се мисли за ремонт евентуално
            UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
              snake написа:
              И аз мисля, че е малко множко.. А как точно да проверя дали трябва да долея масло..Знам че трябва да е малко над средата на края на пръчката. Но аз вече направих 9100км и все си стои на същото място. Възможно ли е изобщо да не харчи масло двигателя??? Верно, че е на 70000 ама....
              FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

може е ! що да не може ! радвай са ! Ако и цвета е същия както когато си го налял направо да знаеш че на колата тия километри и са Реални ! На типото 1.4 пише че трябва да гори 5 мл на 1000 км или 500мл на 10000 ам нали ви казах там в една друга тема 12 000 км = 6 литра общо отиде !!! начи сипал съм 4 и 2 съм долял ама ми прави впечатление че от ауспуха ми излиза и син дим над 5 хил оборота. Та тогава си мисля че го гори маслото а?
                Verry Irresistible ..... By Givenchy

Коментар

divaka написа:
                  stef написа:
                  snake написа:
                  И аз мисля, че е малко множко.. А как точно да проверя дали трябва да долея масло..Знам че трябва да е малко над средата на края на пръчката. Но аз вече направих 9100км и все си стои на същото място. Възможно ли е изобщо да не харчи масло двигателя??? Верно, че е на 70000 ама....
                  Моето мнение е, че не е възможно да не харчи никакво масло, та то се изпарява, ако не друго . Виж си бензиновата помпа да не би да ти вкарва бензин в маслото. Другият вариант - антифриз в маслото. И двата варианта не са много добри Да не ти пука, хората зъб си вадят та ти за едно масло

Коментар

ILLUSi0N написа:
                    Ако и цвета е същия както когато си го налял направо да знаеш че на колата тия километри и са Реални !
                    Така е ... ама ако не се е сменил цвета на маслото - втори пън недей налива такова .... Освен че смазва маслото трябва и да събира ’буклика’ от двигателя - то иначе защо ти е маслен филтър???
                    ILLUSi0N написа:
                    На типото 1.4 пише че трябва да гори 5 мл на 1000 км или 500мл на 10000 ам нали ви казах там в една друга тема 12 000 км = 6 литра общо отиде !!! начи сипал съм 4 и 2 съм долял ама ми прави впечатление че от ауспуха ми излиза и син дим над 5 хил оборота. Та тогава си мисля че го гори маслото а?
                    Вярно - разхода на масло в каталозите се дава при експлатация на двигателя при максимални обороти .... т.е. да ’ръгаш’ замо в червеното
                    Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

snake написа:
                      Виж си бензиновата помпа да не би да ти вкарва бензин в маслото.
                      Как? Невъзможно??
                      snake написа:
                      Другият вариант - антифриз в маслото.
                      А тогава знаете ли какво се получава - ’запича’ ти мотора и после - основен ремот - маслото и водата като се смесят става бозоподобна течност и край с двигателя ....
                      Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Хмм цвета се е променил, но в никакъв случай не е черно още...Иначе за км не знам дали са реални, но като гледа едно приятелче, дето има сервиз, каза че в никакъв случай не е над 100000..Така че съм много радостен, че попаднах на колицата..Тук ми предлагат някакво масло Liqui Moly. Някой да го е чувал и да има инфо за него???Ето и линк ако някой се интересуваwww.atu.de - Öle - MotorÖle - 10W40
                        FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

divaka написа:
                          .........Тук ми предлагат някакво масло Liqui Moly. Някой да го е чувал и да има инфо за него???Ето и линк ако някой се интересуваwww.atu.de - Öle - MotorÖle - 10W40
                          Аз съм карал с такова масло предишната си кола и съм много доволен. Заслужава си.

Коментар

Така е ... ама ако не се е сменил цвета на маслото - втори пън недей налива такова .... Освен че смазва маслото трябва и да събира ’буклика’ от двигателя - то иначе защо ти е маслен филтър???
                            Сьвьршенно вярно е Иво!Много пьти чета и слушам мнения, че маслото е супер, понеже си е запазило цвета след употреба!Запазват си цвета маслата с ниско качество и малко присадки! Ако на един мотор , при една и сьща експлоатация се използват две марки масла за еднакьв срок, по-добро е по-потьмнялото масло, то е свьршило повече работа, най-вече очистителна и смиваща!

Коментар

еми значи тогава най хубавото масло е SELENIA ! На 5тиа ден става супер черно !!! аз затва се отказах от него и почнах да слагам разни други глупости щото и аз като другите си мислих че трябва да е бистро
                              Verry Irresistible ..... By Givenchy

Коментар

Working...
                              X