Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко струва да ти сменят повдигачите ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко струва да ти сменят повдигачите ?

Колеги, бях писал тема че ми тропа повдигач - не мога да го слушам повече(макар че е само на студен двигател) и мисля да сменя повдигачите да ми е мирна главата! Има ли няой представа каква е цената на услугата за моя двигател и много ли е работата ? Благодаря предварително !
    Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
    части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
    части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
    тел. 0883437022

Ако човек има всичкия нужен инструмент работата е около 2-3 часа. Сваля се пистов и ангренажен ремък, маслената магистрала и вала. Най-много време отнема стискането с менгеме на повдигачите, за да им се източи маслото. Трябва да се прави бавно и внимателно да не се изкриви някой. И те съветвам да кажеш на майстора като отвори капака да сложи по някакъв парцал в каналите дето се оттича маслото, че много лесно може да се изтърве нещо там, я шайба я повдигач, я гумичка на магистралата и айде в картера. Около 80-100лв за труд мисля, че е добра цена.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Около 25 лв е бройката по магазините.И аз съм с такъв проблем, самоче тропа като загрее, на студено си е ОК.И преди да прибягвам към ремонти (16 повдигача са све пак) ше зема да смена масълцето щот може и то да е виновно.Успех с ремонта! Абе спарк каква е тая цена за тоз труд, уж за 2-3 часа работа пък толкоз парици!?
      FIat brava 1.6 16V 1999г.

Коментар

При хит-ко за смяна на 3 кобилици цена + труд 130лв, кобилиците да са били 30-40лв
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Извинявам се за невежеството, но какво в това повдигач и колата от подписа има ли такива
          Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

NewUser написа:
            Извинявам се за невежеството, но какво в това повдигач и колата от подписа има ли такива
            повдигач е.... ползва се от мъже понякога, абе мъжки повдигач служи за обиране на луфта между разпределителния вал и клапана. твоето пунто мисля не е с хидравлични повдигачи
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
            X