Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Клатеше ми се едната свещ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Клатеше ми се едната свещ

клатеше ми се едната свещ, извадих я открих, че резбата е развалена, опитах се да сложа нова не стана,върнах пак старата с развалвната резба, изкочи обаче веднъж удари капака сега пак я сложих, но може пак да изкочи, някой знае ли какво е решението.
    kokopati ,koichop@abv.bg

Re: клатеше ми се едната свещ

kokopati написа:
    клатеше ми се едната свещ, извадих я открих, че резбата е развалена, опитах се да сложа нова не стана,върнах пак старата с развалвната резба, изкочи обаче веднъж удари капака сега пак я сложих, но може пак да изкочи, някой знае ли какво е решението.
    да, знам.иди на свестен механик.

Коментар

Зависи колко е развалена резбата. Може да се пооправи сегашната - с метчик или плашка(така и не запомних кое за коя резба беше). Ако не - може да се направи втулка и свещта ти ще бъде с по-малък диаметър от сегашния. Но това при някой който разбира.
      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
      FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
      FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
        Зависи колко е развалена резбата. Може да се пооправи сегашната - с метчик или плашка(така и не запомних кое за коя резба беше). Ако не - може да се направи втулка и свещта ти ще бъде с по-малък диаметър от сегашния. Но това при някой който разбира.
        Метчик ,но не е сигурно дали ще се получи.Най-добре с втулка ,но може да се наложи и сваляне на главата зависи от майстора.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
          stanleyhacker написа:
          Метчик ,но не е сигурно дали ще се получи.Най-добре с втулка ,но може да се наложи и сваляне на главата зависи от майстора.
          Мисля че резбата е 14/1,25
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
            Tornado написа:
            stanleyhacker написа:
            Мисля че резбата е 14/1,25
            sega se izvadi sveshta i ne moga veche da ia sloja ,nqkoi ima li ideia kak da ia zakrepia da se prebera do vkashti poneКирилицаМодераторски екип на fiat-bg.org
            kokopati ,koichop@abv.bg

Коментар

В сервизите и магазините на Щил (моторните резачки) имат едни машинки дето оправят точно такива проблеми. В Габрово в магазина на Щил имат, цялата операция отнема около 10-15 мин без да се сваля нищо по колата (освен свеща де :D ). Пробвай.
              brava 1.6_v16 elx

Коментар

Добре де,при такава операция стружките къде отиват

Коментар

peho написа:
                  Добре де,при такава операция стружките къде отиват
                  Точно там където си мислиш Доста неприятен момент!
                  BMW E90 320D
                  ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                  ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                  ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

може да се реши тоя момент с по-яка прахосмукачка.
                    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                    FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
                      може да се реши тоя момент с по-яка прахосмукачка.
                      но не може да си сигурен, нали

Коментар

Ми щом го правят, значи са решили този проблем по някакъв начин. То добавя някаква "тел" към износената резба запоява я или наваря незнам точно, но може да се провери разбира се. На един колега му правиха чинкоечентото там и всичко си е ОК.
                        brava 1.6_v16 elx

Коментар

Working...
                        X