От известно време установявам че колата ми сама подава газ. Да уточня- Fiat Brava с газова уредба. Пали на бензин и после превключва на газ (стандартно). Вчера запалих двигателя, махнах си крака от газта и колата започва да подава газ и оборотомера стигна до 3000. Изгасих, запалих пак- същата картинка. Тръгнах да карам, включвам си на 2-ра и тя си върви, подавайки си газ! По едно време спря със своеволията, но това се случва вече няколко пъти. Някакви идеи какво, защо и как?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата ми сама подава газ?
Collapse
X
-
Re: Колата ми сама подава газ?
addrianna написа:От известно време установявам че колата ми сама подава газ. Да уточня- Fiat Brava с газова уредба. Пали на бензин и после превключва на газ (стандартно). Вчера запалих двигателя, махнах си крака от газта и колата започва да подава газ и оборотомера стигна до 3000. Изгасих, запалих пак- същата картинка. Тръгнах да карам, включвам си на 2-ра и тя си върви, подавайки си газ! По едно време спря със своеволията, но това се случва вече няколко пъти. Някакви идеи какво, защо и как?Fiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
-
А газ имаш ли? Двигателя няма как да ти откаже да работи на газ - явно нещо с горивоподаването не е наред. Иди на газаджия.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
колеги, от ника личи, че това е жена, с всички извинения към колежката... за мен тя чака и решения, не само диагнози...започни първо с - намери някой мъж около теб / то и ти можеш, ама друго си е / да ти откачи нулата на акумулатора за да рестартираш компютъра както казва колегата GTipo...стъпковия мотор / моторче на празен ход / мисля, че трябва да се почисти.а TPS датчик май се сменя....ако съм сгрешил - някой да ме поправи...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
НЕ ЗНАМ КАК Е ПРИ БРАВИТЕ обаче мене ме съмнява темп датик на инжекционаPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
А защо не започне с най простото -механичен проблам заяждане на жило или дроселова клапа и тогава да продължи с електрониките?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
u_bo
NikMar написа:А защо не започне с най простото -механичен проблам заяждане на жило или дроселова клапа и тогава да продължи с електрониките?
Коментар
-
u_bo написа:NikMar написа:А защо не започне с най простото -механичен проблам заяждане на жило или дроселова клапа и тогава да продължи с електрониките?
Коментар
-
Аз имам същия проблем, що годе навързах логиката и сам си отговорих. Само, че да ми кажете сервиз в София, в който ще извършат смяната на жилото както трябва и горе-долу каква цена ще обявят. Предварително благодаря.karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook
Коментар
-
u_bo
karolev написа:Аз имам същия проблем, що годе навързах логиката и сам си отговорих. Само, че да ми кажете сервиз в София, в който ще извършат смяната на жилото както трябва и горе-долу каква цена ще обявят. Предварително благодаря.
Коментар
-
Взимането на жилото лесно - само,че със смяната ще е веселба, нямам време да му се незнае, а и с тия прогнози за времето ще трябва да се свирам в някой гараж Иначе ако успея ще спретна и едно "ръководство" - смени си сам.... Защото поне такова не видях. (Извинявам се ако вече има.)karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар