Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФИАТ Мареа Проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФИАТ Мареа Проблем

Здравеите колегиПроблема е следниq и се поqви от 2-3 дена. На таблото в очастъка с оборотомера където е количката на коqто ти показва за отворени врати та точно под неq като натисна спирачката ми светва едно надписче STOP и заедно с него лампичката коqто светва при изгорqла крушка. Немога да разбера защо започна да свети това и то не постоqнно ами на моменти свети (само когато натискам спирачки). Та ако нqкой знае защо свети нека сподели. Колата е Fiat Marea Weekend 1.8 16V1.12. Писането на кирилица е задължително. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата.Модераторски екип на fiat-bg.org

Re: ФИАТ Мареа Проблем

divlimon написа:
    Здравеите колегиПроблема е следниq и се поqви от 2-3 дена. На таблото в очастъка с оборотомера където е количката на коqто ти показва за отворени врати та точно под неq като натисна спирачката ми светва едно надписче STOP и заедно с него лампичката коqто светва при изгорqла крушка. Немога да разбера защо започна да свети това и то не постоqнно ами на моменти свети (само когато натискам спирачки). Та ако нqкой знае защо свети нека сподели. Колата е Fiat Marea Weekend 1.8 16V
    Защото ти е изгоряла крушка. Но е изгоряла много интересно - жичката е откачена от единият електрод и като друсаш си контактува и само от време на време като си друснал нейде - се откача и ти свети индикацията. В общия случай това са крушките на габаритите - тея дето са с 2 жички... Сменят се супер лесно, само внимавай да не потрошиш нещо - лесно е, но все пак...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ре: ФИАТ Мареа Проблем

jenshen73 написа:
      divlimon написа:
      Здравеите колегиПроблема е следниq и се поqви от 2-3 дена. На таблото в очастъка с оборотомера където е количката на коqто ти показва за отворени врати та точно под неq като натисна спирачката ми светва едно надписче STOP и заедно с него лампичката коqто светва при изгорqла крушка. Немога да разбера защо започна да свети това и то не постоqнно ами на моменти свети (само когато натискам спирачки). Та ако нqкой знае защо свети нека сподели. Колата е Fiat Marea Weekend 1.8 16V
      Защото ти е изгоряла крушка. Но е изгоряла много интересно - жичката е откачена от единият електрод и като друсаш си контактува и само от време на време като си друснал нейде - се откача и ти свети индикацията. В общия случай това са крушките на габаритите - тея дето са с 2 жички... Сменят се супер лесно, само внимавай да не потрошиш нещо - лесно е, но все пак...
      Е да де ма ако е изгоряла крушка ми свети само тази лампичка за изгоряла крушка а сега заедно с нея ми свети и лампичката STOP което ми е мн странно. А и огледах и не видях изгоряла крушка

Коментар

Казах бе, това са габаритите - те са с двойни светлини - като натиснеш спирачката светят заедно със стоповете. Т.е. освен, че светят постоянно, като натиснеш спирачка и ти светва втората светлина за стоп. Т.е. подсилват ти стоповете. И как очакваш да видиш коя е изгоряла, щом като слезеш от колата и никой не натиска спирачката?? Рус ли си???
        Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
          Казах бе, това са габаритите - те са с двойни светлини - като натиснеш спирачката светят заедно със стоповете. Т.е. освен, че светят постоянно, като натиснеш спирачка и ти светва втората светлина за стоп. Т.е. подсилват ти стоповете. И как очакваш да видиш коя е изгоряла, щом като слезеш от колата и никой не натиска спирачката?? Рус ли си???
          За русото не съм рус и затова един приятел натискаше спирачката и аз гледах и невидях изгоряла крушка и знам че на стоповете крушките са с 2 жици 5/21 W

Коментар

divlimon написа:
            jenshen73 написа:
            За русото не съм рус и затова един приятел натискаше спирачката и аз гледах и невидях изгоряла крушка и знам че на стоповете крушките са с 2 жици 5/21 W
            Щом не си рус и си се сетил приятел да ти помага - сваляй стоповете и сменяй лампите, струват по 50ст всяка. И аз се пулих като индианец, карах баща ми да натиска, накрая ги свалих и ... се оказа, че я гледам здрава, но като я разтърся и жичката вътре е като метроном.
            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:

Коментар

jenshen73 написа:
                divlimon написа:
                jenshen73 написа:
                За русото не съм рус и затова един приятел натискаше спирачката и аз гледах и невидях изгоряла крушка и знам че на стоповете крушките са с 2 жици 5/21 В
                Щом не си рус и си се сетил приятел да ти помага - сваляй стоповете и сменяй лампите, струват по 50ст всяка. И аз се пулих като индианец, карах баща ми да натиска, накрая ги свалих и ... се оказа, че я гледам здрава, но като я разтърся и жичката вътре е като метроном.
                Ок ще пробвам да ги сменя и дано се оправи ако не пак ще пиша :D

Коментар

Re: ФИАТ Мареа Проблем

jenshen73 написа:
                  divlimon написа:
                  Не е "изгоряла много интересно" жичката, просто е изгоряла крушка на стоп светлините. Дори мисля, че на стоп светлините си има проверка дали е изгоряла лявата или дясната крушка - погледни добре таблото и ще видиш дали ти свети червената лампа "СТОП" за ляв или десен изгорял стоп сигнал.При Мареа Уикенд предполагам, че имаш по две комбинирани крушки в стоп, така че вероятно едната си е здрава, но другата е изгоряла.
                  Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

IvoMarea: точно това му писах. Проблема е, че контролната лампа ту свети ту не. За това му пиша, че е изгоряла интересно - жичката прекъсва от единия електрод и контактува през повечето време...
                    Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                      IvoMarea: точно това му писах. Проблема е, че контролната лампа ту свети ту не. За това му пиша, че е изгоряла интересно - жичката прекъсва от единия електрод и контактува през повечето време...
                      Не искам да споря и да си трупам изкуствено мнения към профила, но за да съм отговорил така, значи наистина съм изчел много внимателно всичко написано по темата - казано е "свети това и то не постоqнно ами на моменти свети (само когато натискам спирачки)". Т.е. тук не говорим за клатеща се жичка, а за постоянно несветеща такава при натискане на спирачките. Проверката за изгоряла крушка се прави само при включен кръг - т.е. оранжевата лампа например ще свети когато имаме изгорял габарит или лампа за осветяване на регистрационната табела и то когато габаритите са включени; червени светещи лампи СТОП (лява и дясна) ще светят при натискане на спирачките в комбинация с оранжевата лампичка (това не означава, че е изгоряла и крушка на габаритите);светеща лампа за изгорели стопове за мъгла ще светят само при пускане на стоповете за мъгла.Сетих се още нещо - лампата за износени накладки светва също само при натискане на спирачките, не постоянно.
                      Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Working...
                      X