Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Мареа Умря

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Мареа Умря

Да ви се оплача- Фиатката умря. Тъкмо се прибирахме с компания от Цигов чарк и на Църна маца направи белята, бях я засилил малко по нанадолнището - за момент вдигнах 180 и пуснах педала на газта и се след около секунда две се чу някакъв странен звук, намалявам малко и на около 120 пак натискам газта и нема никой вече. Веднага спирам и почваме да гледаме няма поражения отдолу, пробвам да запаля неще, все е дно е задавена, разглобяваме да видим свещите и изненада в 3 целиндъра имаше масло- едно приятелче вика - гарнитура на колектурите, но не е сигурен!с мого мъка попихме маслото в целиндрите - слагаме свещите и оп - запали ама не работи, на 200-300 оборота некаде, трака като трактор че и малко отгоре а и като подадеш газ не може дори да се изфорсира и до 1500 оборота.Та повредата е сериозна според мен, Вие какво ще кажете., все още не е видял майстор на и това ще стане скоро но се чудая дали да не сложа обява: продавам Фиат Мареа 1.8 HLX,(само че без двигател, и карета за смяна)?Поздрави на всички.
    Fiat Marea 1.8 16V

Re: Фиат Мареа Умря

Колега съжелявам за неприятната случка. Преди да се повреди мотора колата имаше ли някакво спадане на мощността или неравномерна работа на двигателя? Ако целия цилиндър е бил пълен с масло, което вероятно е точно така се е получил хидравличен удар. Според мен имаш изкривена мотовилка и даже може и скъсан колянов вал. Занеси я на някой добър майстор да я погледне и да види какво всъщност се е случило с ДВГ-то. Ако ремонта се окаже много скъп по-добре си вземи друг мотор от моргата.
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

Коментар

аз не усетих спадане на мощноста, но най вероятно 180 е бил предела на фиатката, макар че и повече е вдигала, но за момента явно това е бил предела. не за нов двигател а по вероятно за нова италианка започнах да се оглеждам - мисля си за една Алфа 166.
      Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

Звучи като сегменти.И ако е така, вероятно е цилиндрите да са надрани, което води до сваляне на двигател...мама си ебало.Колянов вал едва ли си скъсал - нямаше да запалиш въобще!
        Golf lll 2.0 113 hp /American Edition

Коментар

Вече реших, няма да карам повече тази кола, дори и до майстора няма да карам да я гледа, казаъл съм ако някой иска да дава 2200-2300 и да я взима, но аз не желая да я карам вече.
          Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

Много лесно се отказваш, ако само това ти е ремонта оправи си я, предполагам че 500лв. ще стигнат за ремонта. Голяма грешка си направил като си опитал да я палиш след като си видял че не работи.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Working...
            X