Колеги оня ден забелязах, че при изкачване на байр с доста копки присветва лампата за ръчната спирачка. Някакви идеи защо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампа индикация за ръчната спирачка
Collapse
X
-
Re: Лампа индикация за ръчната спирачка
motikas написа:Колеги оня ден забелязах, че при изкачване на байр с доста копки присветва лампата за ръчната спирачка. Някакви идеи защо?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
-
bubachko
Хмн.... За пръв път чувам, че ръчната има нещо общо с останалата спирачна система... Тя нали е с едни жила директно към задните търкалета... Сиреч - чисто механична система. Моля да обясни повечко... А копчето за лампата при мен е точно под лоста за спирачката, щом го пипнеш леко нагори и светва, аз лично залагам на нещо по тоците чисто, просто дава контакт нейде кат се наклониш по баира...А Живко, поне аз имам една друга отделна лампа за проблеми със спирачки и накладки - едни кръгче с 2 пунктира отстрани. Виждал съм я да премигва 1-2 пъти, кат се носих по завоите на Витоша преди мноооого време, когато съм отварял таблото винаги си я проверявам дали е читава... Ти също трябва да я имаш, незнам как е при другите колеги
Коментар
-
motikas написа:Колеги оня ден забелязах, че при изкачване на байр с доста копки присветва лампата за ръчната спирачка. Някакви идеи защо?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
bubachko написа:А Живко, поне аз имам една друга отделна лампа за проблеми със спирачки и накладки - едни кръгче с 2 пунктира отстрани. Виждал съм я да премигва 1-2 пъти, кат се носих по завоите на Витоша преди мноооого време, когато съм отварял таблото винаги си я проверявам дали е читава... Ти също трябва да я имаш, незнам как е при другите колеги
Коментар
-
провери си поплавъка в казанчето със спирачната течност. може да има боклучета там и да прави ядове. А за задните накладки няма индикатор, има само на предните, и той няма нищо общо с лампичката на ръчната."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
системата е следната- лампата с ! знак е обща з аръчната спирачка и за нивото на течността. то се следи чрез поплавък като в казанчетата на тоалетните. самото казанче е разделено на 2 части с преграда, така че ако падне нивото в едната част /поплавъка мери нивото само в едната част, то в другата част на казанчето да остане течност и да остане един работещ кръг да можеш да спреш. поплавъка задейства , когато падне много надолу- тогава дава контакт и светва лампата на таблото. вече причините за падане на нивото могата д абъдат: при износване на феродото, се изисква буталцето да излиза все повече, за да опира в диска/барабана. това поема допълнително течност. другата причина е просто теч. ако нивото е близо до минимума при байр нагоре обикновенно /течността отива в задната част на казанчето, а поплавъка е в предната/ светва, щото няма кой да държи високо поплавък аи да не дава контактLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
bubachko написа:Хмн.... За пръв път чувам, че ръчната има нещо общо с останалата спирачна система... Тя нали е с едни жила директно към задните търкалета... Сиреч - чисто механична система. Моля да обясни повечко... А копчето за лампата при мен е точно под лоста за спирачката, щом го пипнеш леко нагори и светва, аз лично залагам на нещо по тоците чисто, просто дава контакт нейде кат се наклониш по баира...А Живко, поне аз имам една друга отделна лампа за проблеми със спирачки и накладки - едни кръгче с 2 пунктира отстрани. Виждал съм я да премигва 1-2 пъти, кат се носих по завоите на Витоша преди мноооого време, когато съм отварял таблото винаги си я проверявам дали е читава... Ти също трябва да я имаш, незнам как е при другите колеги
Коментар
-
motikas написа:Колеги оня ден забелязах, че при изкачване на байр с доста копки присветва лампата за ръчната спирачка. Някакви идеи защо?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
При мен проблемът беше точно това което описва колегата Synthy - Развих поплавъка, раздвижих го, пръснах го със спрейче, натисках го, въртях го, и взе че се оправи. Присветването беше много леко, и интересно че като издърпам и пусна ръчната , се оправяше, но в един момент светеше постоянно, тогава развих капачката, бутах буталцето, чистих го както казах, и се оправи, и оттогава всичко е нормално.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар