Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бордови компютър/чек/икономайзер...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бордови компютър/чек/икономайзер...

Става въпрос за електронните дисплейчета, който показват среден разход, моментен, изминати км.... това нещо (аз го знам като бордови компютър) - кой фиат има такава екстричка, и ако може линк към ел. схемата му на свързване. Идеята: на ланчията искам да си сложа такава машинарийка, но немога да намеря никъде схема (знам че интегралетата имат, ама схема - йок). Та ако някой може да ме ориентира от кой фиат да търся, много ще съм благодарен. Доколкото си спомням Темпра 2000 имаха такава екстричка, но не съм сигурен.
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

честно казано се сещам само за по-новите:стило, предполагам гранде пунто и новото браво.... да те откажа отсега, толкова много работа и средства ще ти отнеме, че е по-добре да си смениш колата. освен това хич не е сигурно, че ще стане акто тряа
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

е, чак толкова много работа... каквото знам за тези машинки, трябва да се свържат 5 кабела от датчиците, и това е. Аз датчиците си ги мам, само трябва да извед сигнал от тях и да свържа към нещото... което обаче не го намирам. Намерих една самоделка, ползва дисплей от опел астра, мисля да го пробвам що за стока е. Само трябва да измисля естетически как да го направя, че те хлопелите... не са от най-красивите.
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

ами не е така. кой ти гарантира, че датчика и компютъра ще се разбират? кой датчици имаш- аз не знам то как смята разхода ти, според мен някъде мери вакуума както е икономайзера на фиат, но не съм сигурен. откъде ще взмеш инфо да сметне моментния ти разход и колко остава в резервоара?
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

колко остава в резервоара - нали имам бензиномер на таблото. Сигнала би трябвало да свърши работа за да покаже колко бензин има в резервоара, и за какво разстояние ще стигне, а за разхода, сигналите от ламбдата, от дебитормера, от инжекторите времето (това вече се настройва според налягането на горивото, което прави помпата, за да се сметне колко бензин минава), и от коляновият вал би трябвало да са достатъчни. намерих една схема на такъв "икономайзер", но все още не съм разгъдал какви сигнали очаква да получи. Не е много добре обяснено. А и това, което съм намерил, може да се препрограмира според колата, на която ще се слага. Стига да ги има сигналите, алгоритъма е направен за смятането. Единствено входните данни липсват.

Коментар

аз опелското го знам. по-възможно е да стане. май беше слагано на няква хонда. ами ти си знаеш, но като го почнеш ще видиш, че нещата не са това което са
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

на мицубиши еми, ще го почна, засега най-лошия случай, който предвиждам, е да се наложи да си напиша сам алгоритъма. Ще пускам тук до къде съм стигнал, да ви държа в течение Предполагам на много хора ще им е интересно

Коментар

Working...
              X