Колеги споделете опит с вериги за сняг. Имам едни от Метро и проклинам деня в който ги купих, щото ги слагам 2 часа и се налага през 5 км да спирам и да ги намествам! Има ли някакво хитро изпълнение при което не се налага да се вдига колата с крик, когато се наложи монтажа (нямам предвид онзи пластмасови вериги чрез спрей дето се пръска по протектора)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
вериги за сняг
Collapse
X
-
Re: вериги за сняг
bright написа:Има ли някакво хитро изпълнение при което не се налага да се вдига колата с крик, когато се наложи монтажаVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
bright написа:защото има едно закопчаване от вътрешната страна, което няма по друг начин да го направиш освен да свалиш гумата!TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Ползвам вече две зими такива от метро и съм доволен. И аз не намирах начин да ги сложа добре без крик и този проблем с задното заключване го имах, но му открих цаката. Първо слагаш веригите зад гумите и даваш назад, когато гумата мине през веригите и стигне 3/4 от тях спираш. Второто нещо е да закопчаеш от задната страна, става лесно ако си застанал с колата така че да ти е свободен вътрешния край. Третото е да закопчаеш и от предната страна. Последната манипулация е с гумения ринг да опънеш веригите, важното тук е да е симетрично да се получи звезда. При правилен монтаж няма да имаш проблеми с разхлабването. Минавал съм с такива вериги около 70 км като не сам ги махал две нощи никакъв проблем не ми създадоха, карал съм и с по 60-70 км в час. Успех с монтажа.п.с. нали веригите са за твоя размер гуми.
Коментар
-
Нормално би трябвало да можеш да си сложиш веригите без крик и без чалъма "на заден ход" Лично аз миналата зима след като сложиш зимните гуми взех една лятна и се тренирах да слагам вериги След една година вече нищо не помня, но няма значение - ще потренирам пак ако трябва Колкото до самите вериги има значение производителя т.е. не си купувай вериги по-ефтини от 40-50лв. за да не береш ядовеFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
brat_John написа:Нормално би трябвало да можеш да си сложиш веригите без крик и без чалъма "на заден ход" Лично аз миналата зима след като сложиш зимните гуми взех една лятна и се тренирах да слагам вериги След една година вече нищо не помня, но няма значение - ще потренирам пак ако трябва Колкото до самите вериги има значение производителя т.е. не си купувай вериги по-ефтини от 40-50лв. за да не береш ядовеTempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
-
1. Поставете веригата зад гумата.2. Свържете двата края на въжето в горната част на гумата, така че то за направи обръч в задната част на гумата.3. Разстелете веригата върху гумата и закачете куката /червена/ за веригата /жълтата част/ в горната част на гумата, така че да се образува пръстен от предната страна на гумата.4. Прекарайте обтягащата верига /червена/ през U-образната обезопасяваща част, след което я преьвърлете около веригата /жълтата част/. Закачете гумения обтегач във вътрешната част на веригата и я опънете.Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар