Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Типо

Значи не знам как да Ви го опиша ,но като правя ляв завой нещо трака от дясната страна - НЕ е каре защото вече сменях и знам как тропа карето!По-отчетливо е и тропва само един-два пъти си спира!Появява се като навия волана до определен момент!Усещам го с волана като претропа и ме съмнява ,че е нещо сериозно ,като претропа волана леко предърпва!Усетих го наскоро и смятам да не карам колата докато не разбера какво е!Ако някой има предположение какво е моля да сподели или е имал същият проблем!Направо ми се реве!
    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
    Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
    EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Може да провериш лагера, който е над пружината и под тампона на макферсона от дясно... Гайката, която е над тях (за стеблото на амортисьора) да не е разхлабена също - за всеки случай...
    AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
    AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

TRENDi написа:
      Може да провериш лагера, който е над пружината и под тампона на макферсона от дясно... Гайката, която е над тях (за стеблото на амортисьора) да не е разхлабена също - за всеки случай...
      И аз за това си мислех!Пробвай да "откачиш" кормилния накрайник от шенкела! След това както е стъпила колата на гумата пробвай да завиеш гумата вляво/вдясно! Ако усетиш същото изпукване - пробвай да го локализираш от къде идва - може да е лагера, но може да е и от шарнира! Ако изпуква пък пружината - за лагера говорим пак!Направи тези тестове и за двете гуми (щото може да се предава) - все от някъде трябва да се започне!

Коментар

Ще видя да го направя като имам време ,че тази седмица дори няма да съм у нас!А иначе това сериозно ли е с лагера ,понеже досега не ми се е случвала такава повреда?
        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Predatorsi написа:
          Ще видя да го направя като имам време ,че тази седмица дори няма да съм у нас!А иначе това сериозно ли е с лагера ,понеже досега не ми се е случвала такава повреда?
          Не сме сигурни още от какво е! Като за начало трябва да направиш теста! Ако не се чува изпукването, ще го търсим по-навътре - щанги, рейка, каре на кормилния вал!

Коментар

Re: Проблем с Типо

Predatorsi написа:
            Значи не знам как да Ви го опиша ,но като правя ляв завой нещо трака от дясната страна - НЕ е каре защото вече сменях и знам как тропа карето!По-отчетливо е и тропва само един-два пъти си спира!Появява се като навия волана до определен момент!Усещам го с волана като претропа и ме съмнява ,че е нещо сериозно ,като претропа волана леко предърпва!Усетих го наскоро и смятам да не карам колата докато не разбера какво е!Ако някой има предположение какво е моля да сподели или е имал същият проблем!Направо ми се реве!
            Абсолютно същите симптоми, сменях скоро външно каре защото се разтрака, тракането спря, остана припукването и "отместването" в десен завой, което е на два пъти-като въртя волана за завоя, и после като го връщам, сякаш се намества нещо, което се е отместило. При мен сякаш видимо е загазил целият амортисьор, ами все няма време да се заема, май съм за секънд хенд амортисьор десен и дявол знае какво още.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Re: Проблем с Типо

Plastex написа:
              Predatorsi написа:
              Абсолютно същите симптоми, сменях скоро външно каре защото се разтрака, тракането спря, остана припукването и "отместването" в десен завой, което е на два пъти-като въртя волана за завоя, и после като го връщам, сякаш се намества нещо, което се е отместило. При мен сякаш видимо е загазил целият амортисьор, ами все няма време да се заема, май съм за секънд хенд амортисьор десен и дявол знае какво още.
              Е при мен вече е късно ,колега Преди 20 минути се прибрах от Смолян и гледам колата пред блока и събира прах!Викам си еееей татко не я е карал в сервиза и седи така и се ядосах ,че не я е закарал ,а после дойде горчивата истина - това което е тропало се е изтропало и колата не е в движение!!!Той каза ,че включва на скорост ,а колата само се форсира и не тръгва!!!Не ми се вярва да е каре ,защото това каре го сменяхме преди около година ,но си наблюдаваме маншоните да не се скъсат...Утре ще идва един приятел да я дърпаме до сервиза ,дано се оправи ,стискайте палци ,колеги!!!Направо ми се реве! Като разбера какво й е ще пиша!!!

Коментар

Ами оказа се това ,което най-малко очаквах - каре!Най-интересното беше ,че направо го е скъсала ,без обичайното тракане за карето ,без скъсани маншони - направо се беше скъсало Човека от сервиза каза ,че трябва да мина стенд и да ми проверят завоите т.е. да няма изместване да завива повече една от гумите!Минах стенд и не откриха нищо ,всичко си е нормално!Най-вероятно причината за скъсването е изпаднала зегерка ,как е изпаднала един Господ знае!Друго странно нещо ,е че придърпването на волана изчезна ,а колегата по-горе каза ,че след като е сменил карето ,придърпването не е изчезнало Всичко ми излезна 140 лева ,което е добре според мен(каре + смяна + стенд = 140 лв.)Айде със здраве...

Коментар

Абе, човеко, тез карета твоите са като на седичи валволи! Как така си го скъсал не знам аз! Може да е бил някой миндил! Принципно, ако маншоните са здрави туй каре е вечно!

Коментар

Working...
                  X