Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем - свети лампата на инжекциона и пуши бял дим

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем - свети лампата на инжекциона и пуши бял дим

Здравейте колеги,Брава 1,6 16в Газов инжекцион БардолиниОт няколко дни при работа на газ ми присветва лампа Чек инжекцияи започва да пуши сиво-бял дим, дюзите на бензина са отпушени - през ултразвукова ванаот специалист, имам чувството че ми гори едновременно и газ и бензин в авариен режим,Янис, снощи на излизане от Пловдив при пълна бутилка ми изпищя, че свършва газта и автоматично мина на бензин,превключих я ръчно обратно на газ и продължих, възможно ли е да е от газовия инжекцион?Предварително благодаря за мненията и съветите Ви.Пламен
    Фиат Брава 1.6 16в 103 к.с.
    Fiat Punto 2 1.9 JTD 80 h.p.

Освен да е събрала много грешки и от това да преминава в авариен режим, пробва ли да изключиш акумуалтора за една нощ и на сутринта да пробваш какво ще се получи.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

В понеделник или вторник ще я водя на визата дапрочетем за какво става въпрос, Янко мисли, че има връзка с МАПсензора, ама да видим какво ще излезе. Визата мисляче можеше да трие грешките.
      Фиат Брава 1.6 16в 103 к.с.
      Fiat Punto 2 1.9 JTD 80 h.p.

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
          Тсъ с газова инжекция си те не влияе на МАП сензора,.....
          защо мислиш така?

Коментар

deadairplane написа:
            Тсъ с газова инжекция си те не влияе на МАП сензора, или не си написал тука точните симптоми или не си обяснил точно на Янко какви точно са симптомите.
            Газ инжекцията също има МАП *който измерва и налягането и под-налягането* и от него превключва на бензин когато свърши газта. Посаветвах колегата да отиде там кадето я е слагал и да прочете грешката на газ и на бензин и ще види какво е станало. :D

Коментар

Коментар

Проблема на колегата още не е разрешен днес говорих с него по телефона.Не може в един момент колата да започва да пуши въпросния дим и след малко да се оправя.На мен ми прилича на ламбда сонда.Помагайте.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Преместих темата от раздела газови с цел да помогнем.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                    Проблема на колегата още не е разрешен днес говорих с него по телефона.Не може в един момент колата да започва да пуши въпросния дим и след малко да се оправя.На мен ми прилича на ламбда сонда.Помагайте.
                    не става ясно, само на газ ли го прави проблема?антифриз губи ли?кога е слагана уредбата? колко км е минал след слагането... може да е тъпо но ми прилича на вода в газта .

Коментар

Working...
                    X