Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой свалял ли е врата на Пунто?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой свалял ли е врата на Пунто?

Купих обтегачи ( фиксатори) за вратите на Пунтака - че моите са счупени, обаче не съм свалял врата досега, за да ги сменя.Долната панта е ясна - там в средата има един болт, ама горната сякаш е нещо набито - дали се избива или се реже, защото в менюъла пише че ще имам нужда от нов "strap roll-pin" - което на мен ми прилича че май се избива и после се ползва ново. А ново откъде да си набавя... С триста зора намерих обтегачи....Помагайте!
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

На горната панта болта е от долу и не се вижда Развиваш двата болта и вратата се сваля!
    Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
    Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

"strap roll-pin"- това е самия обтегач с пластмасовата ролка за фиксиране...Свалянето-както казва колегата в предния пост.
      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Да ама горната панта не е с болт, а с някакъв шплент, който като се избие и се слага нов после.Няма болт - гледах - с болт е на Бравата...

Коментар

Добре де защо сваляне не става ли както на Брава,Браво и Мареа без да се сваля?
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Yavor написа:
            Да ама горната панта не е с болт, а с някакъв шплент, който като се избие и се слага нов после.Няма болт - гледах - с болт е на Бравата...
            Ако е с пружинен щифт , наистина по книгите препоръчват след избиване да се смени с нов.На някои от Шкодите вратите са така-диаметъра е ~8.5 мм.-има ги по шкодовите магазини.Такива штифтове се продават и по маг.за крепежни елементи.
            Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Абе иситната е че има болт - даже се оказа че на шофьорската врата е паднал - намерих го в подкалника.Отдясно си го има - ама това не променя ситуацията за шплента.Малко ме притеснява вратата да я свалям - после ще имам зор с напасването.Оказа се че като сваля подкалника имам супер достъп точно до това което ми трябва.Сега остава да си купя един хубав шестограм 8мм щото моите се кривят като макарони.

Коментар

Колега има само болтове горния болт се намира отдолу, развиваш ги и сваляш вратата, няма нищто сложно аз наскоро си сменах горната панта и стана за 10 мин.
                Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

Working...
                X