След като не можах да се оправя с търсачката и да получа информация за това което ме интересува реших да пусна тази тема. Та значи имам следните въпроси:1.Къде точно се намират запалителните свещи на въпросният автомобил и как се стига до тях?2.Има ли кабели към тях или е някаква друга система без кабели?Това от любопитство, понеже имам усещането че скоро ще ми се налага да ги сменям, а погледнат отгоре двигателя се вижда само една алуминиева плоча, никакви свещи и никакви кабели, предполагам са отдолу някъде под плочата??Сега конкретно на проблема, колата няма мощност, до 2000 оборота ускорява нормално, след това много бавно, като удушена, ако подам рязко газ се променя и звука, в крайна сметка ускорява, но не е както трябва, много бавно става. На първа като потеглям подскача като кенгуру, тръгва да ускорява, в следващият момент не и достига нещо и забива муцуна, след това пак се отпушва....и т.н. Иначе пали от раз и на мимимални обороти работи перфектно, като се форсира на място също няма проблеми, но като тръгне.....
Колата работи само на бензин, няма газова или метанова уредба, бензина е обикновен 95 от Shell, същият наливам и на служебната Октавия която се изстрелва като самолет. Вчера смених горивен филтър като си мислех че е там проблема, оказа се че не е. Въздушният филтър също е нов. Очаквам всякакви идеи и предложения. Също ще се радвам ако някой ми препоръча добър сервиз за диагностика във В.Търново и региона.

Коментар