Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Километраж,скоростомер и оборотомер спряха едновременно !!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Километраж,скоростомер и оборотомер спряха едновременно !!!!

След посещение на сервиз за смяна на биалетки,десен носач, бобина на първи цилиндър и смяна на предни накладки след 10 км. пробег и едно спиране - изведнъж престанаха да работят скоростомера,оборотомера,километража и нивомера на бензина. След проверки по съединения, предпазители, табло,разкачане на акумулатор и др. такива не установих повреда и си карах така. След два дни палейки сутринта -чудо,всичко си работи.И така цели 3 дни.После изведнъж(според мен след преминаването през една дупка) всички гореизброени неща пак отказаха. И сега на зная какво да правя.Моля за споделяне на опит.Колата е Фиат Мареа 1.8 бензин, но я карам на метан.
    Фиат Мареа 1.8i бензин и метан

някъде имаш слабавръзка
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

аз от една година имам такъв проблем, случва се не много често, он го имаи не съм търсил причинатапреди време ми бахя писали във форума, че трябвало да се смени някакъв транзисторама не си спомням точноако може някой да напише къде и какво да проверим ще съм му много благодаренмареа 1,8
      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Да допълня само ,че след първото прекъсване на екранчето на километража се виждаха много слабо цифрите на показанието му. Сега след второто прекъсване се вижда само подсветка на екранчето без цифри.Вчера съм свалял таблото и съм проверил всички възможни връзки - без ефект.И акумулатора откачих, и гнедата на предпазителите ...Някой знае ли оборотомера дали е свързан по някакъв начин със скоростомера. Защото намерих едно камъче, което се беше застопорило между скоростната кутия и датчика за скоростомера и си мисля ако е повредило нещо датчика дали може това да е повлияло на другите уреди.

Коментар

Щях да те посъветвам да видиш за изгорял бушон, но щом после се е оправило, със сигурност имаш лоша връзка някъде (по-вероятно е да е лоша маса). На мен ми изгоря бушона за таблото и впоследствие остана да ми свети лампата на еърбега.
          Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Накрая го оправих в бош сервиз с подмяна на таблото от фиат браво-втора употреба(по тяхно предложение).Но също след подмяната на таблото остана да ми свети лампата за еърбега.На въпроса ми какво е било и от какво се е получило ми казаха ,че такива задълбочени анализи в този сервиз не правили.

Коментар

Колега, пробвай някой с Visa са ти изчисти грешките.

Коментар

Working...
              X