Здравейте ,ако някой може да ми помогне с инфо за това как и откъде се източва Антифриза? Става въпрос за браво 2.0 Мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво:смяна на Антифриз
Collapse
X
-
На мен на типото така ми го "смениха" - от долния маркуч на радиатора, ама после не успяха да долеят и 4л, т.е. над 2.5л са си останали от стария. Тъй, че ако стария е разреждан и му се е качила температурата на замръзване - имай го предвид като сипваш другия - да не стане много разреден. Другия вариант е да допълниш само с вода, да палнеш двигателя да го поразбърка, пак източваш и така от стария ще е останало още по-малко количество, но ще иска още повече концентрат след това.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Re: Браво:смяна на Антифриз
Vankata@ написа:Здравейте ,ако някой може да ми помогне с инфо за това как и откъде се източва Антифриза? Става въпрос за браво 2.0 Мерси предварително"То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
Коментар
-
Аз карам Брава 1.8 - има пробки!
Колега, в долния ляв ъгъл на радиатора - ако си застанал пред колата - има пластмасова пробка-капачка, която се развива и се маха, а на горното казанче - на радиатора отгоре в двата края има още две такива тапи, които също развиваш! длед като се източи всичкият антифриз, може да промиеш с вода и после завиваш долната пробка и пълниш. Като почне да тече отгоре през двете пробки - значи се е обезвъздушила системата - затваряш и тях, наливаш до МАХ и си готов!Поне аз така го направих.P.S. Горните пробки се виждат като махнеш пластмасовия филтър, който е над радиатора!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар