Колеги имам един въпрос и се надявам да ми помогнете с разяснение!От около месец при ускорение и рязко връщане на газта има един шум който наподобява биене(мотаене)!Първо си помислих за крива гума или джанта, но за мой късмет проблема не е там!Та днес се заиграх и хванах дясната полуоска и ми се струва, че има лек луфт с леко почукване от вътрешната страна....под мотора и си мисля че това е вътрешното каре!Дали това което описвам е наистина карето или е нещо друго!?И какви шумове издава обикновенно разбитото вътрешно каре!Става дума за Типо 2.0!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вътрешно каре - въпрос?
Collapse
X
-
Последното което хлопаше бяха предните пружини.Смених ги, а докато ги сменя минах през три сервиза в които се чудиха кво и що , докато сам не установих че са прижините!И в трите сервиза гледаха и аз гледах и напъвах няма никакви луфтове, чукания....абе предницата е 6!Обаче сега тоя звук приличащ на мотаене Yellow_Flash_Colorz_PDT_21now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Може и каре да е, но всеки определя различно шума, който чува, защото няма как да се предаде буквално в писмена форма . Например, при супер-разбитото ми, навремето, дясно външно каре шумът при пълен ляв беше тракане(това става с описание :P), но на право..., май точно нещо м/у изброените биене, виене и това определение, което от теб прочетох за първи път - мотаене :D . Виж тази тема от Алфа форума, може и да ти е полезна с нещо: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3531AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
Добра темичка, за което благодаря!Та при мен , на пълен ляв и пълен десен няма никакво тракане!Това биене го усещам на прав участък!А нито съм майстор и сервиз не мога да намеря и трябва да чакам една седмица....кофти тръпка!now. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
-
Наистина прилича на каре, но ако чашката на карето има вътрешен шлиц може и той да е разбит. Не знам как е на Типо. Не е казано, че първо се разбива външно. При повечето коли на Сузуки си заминават първо вътрешните. Е луфт с чукане не е нормален. Вътрешните карета май точно така се проверяват - даваш рязко газ, после пускаш рязко. Ако има тропане(то сигурно от биенето се получава) нещтата са ясни.Успех!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Наистина прилича на каре, но ако чашката на карето има вътрешен шлиц може и той да е разбит. Не знам как е на Типо. Не е казано, че първо се разбива външно. При повечето коли на Сузуки си заминават първо вътрешните. Е луфт с чукане не е нормален. Вътрешните карета май точно така се проверяват - даваш рязко газ, после пускаш рязко. Ако има тропане(то сигурно от биенето се получава) нещтата са ясни.Успех!now. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
-
dimmX написа:Понеже съм бос на тема карета, това което ми описваш се надявам да е свързано само със смяна на вътрешното каре или греша?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Шума който описваш мисля че е точно от вътрешното каре. Може да опиташ следното нещо за да си сигурен: вдигаш колата на крик така че да увиснат предните колела, след това я спускаш и подкарваш - шума би трябвало да изчезне но за временно! А иначе ето това е вътрешното каре комплект:Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
Само идея.Погледни за всеки случай балансьора на полуоската/ако имаш-един тампон излят на нея/ дали не е отпуснал-ефекта е същият и почва да бие и "мотка".Ако е така режи смело с флекса без да се притесняваш-досега съм го имал 2 пъти този проблем-някога на едно Ритмо и миналата година на ДелтатаLANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
val_mcrae написа:Шума който описваш мисля че е точно от вътрешното каре. Може да опиташ следното нещо за да си сигурен: вдигаш колата на крик така че да увиснат предните колела, след това я спускаш и подкарваш - шума би трябвало да изчезне но за временно! А иначе ето това е вътрешното каре комплект:now. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар