Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Темпра - чукане в задно окачване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Темпра - чукане в задно окачване

Имам Темпра 1.6. От около 2 месеца се появи някакво чукане , което се чува някъде отзад при подаване на газ или при рязко отнемане на газта. Чукането е еднократно и кратко, определено е свързано с окачването. Сменени са задните амортисьори преди 6 месеца. Един майстор ми каза , че е от лагерите на задния носач. Преди няколко дни ги смених, задницата стана много по стабилна, но чукането си остана. Друг майстор ми каза ,че вероятно са тампони на реактивната щанга ама да си карам ида не се впечатлявам. Мен обаче ме дразнят всички необичайни шумове и искам да отстраня проблема. Ако някой е имал подобни оплаквания , моля за съвет относно причината, опасно ли е и какво би струвал евентуален ремонт.
    Fiat Marea 1,6 16V 1998
    Lancia Y 1.2 8v 1997
    Fiat Tempra 1.6 1991

Re: Темпра - чукане в задно окачване

nikolay nikolov написа:
    ...някакво чукане , което се чува някъде отзад при подаване на газ или при рязко отнемане на газта. Чукането е еднократно и кратко...
    Ако чукането се появява само тогава и по този начин съм почти убеден, че ти тропа ауспуха. Провери го дали е закачен добре и навсякъде.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

може да е и от накладките. при мен е от тях
      TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

Коментар

bereta написа:
        може да е и от накладките. при мен е от тях
        Колегата казва, че чукането е само при рязко подаване или отнемане на газ. При това положение, ако гърнето му не е закрепено както трябва то би се движило и би се удряло някъде и съответно ще тропа.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Имам Темпра 1.6. От около 2 месеца се появи някакво чукане , което се чува някъде отзад при подаване на газ или при рязко отнемане на газта. Чукането е еднократно и кратко, определено е свързано с окачването. Сменени са задните амортисьори преди 6 месеца. Един майстор ми каза , че е от лагерите на задния носач. Преди няколко дни ги смених, задницата стана много по стабилна, но чукането си остана. Друг майстор ми каза ,че вероятно са тампони на реактивната щанга ама да си карам ида не се впечатлявам. Мен обаче ме дразнят всички необичайни шумове и искам да отстраня проблема. Ако някой е имал подобни оплаквания , моля за съвет относно причината, опасно ли е и какво би струвал евентуален ремонт.
          Задния мост / гредата / е закрепен кьм купето посредством четири тампона! Подобно чукане се получава точно от тях!Можеш да ги провериш, като дрьпнеш рьчната и заклатиш автомобила напред-назад, луфта ще си проличи!

Коментар

Благодаря за мненията. Оказа се прав колегата Hit-ко. Действително при отворен багажник и дръпната ръчна се чува същото кратко почукване някъде в ляво. В тази връзка искам да попитам сложна ли е смяната на тези тампони , защото в един сервиз ми казаха ,че тампоните не подлежат на смяна.
            Fiat Marea 1,6 16V 1998
            Lancia Y 1.2 8v 1997
            Fiat Tempra 1.6 1991

Коментар

Тези тампони са сменяеми и смяната им не е чак толкова сложна! Просто трябва да се свали задния мост, тампоните не са скъпи, но много е важно да бъдат оригинални!!!Не е задължително да бъдат сменени и четирите, може и само разбитите!

Коментар

Пиша отново по тази тема защото чак сега разбрах истинската причина. Въпреки, че колата са я гледали поне 5 различни монтьори и всички също чуваха причукването някъде отзад, никой не можа да разбере причината. Чукането изчезна веднага след като смених предните носачи. Предишните ги бях купил веднага след като взех колата / юни 2004 г./ и тъй като не бях ориентиран , съм купил вероятно Birth / струваха някъде около 55 лева, от магазина на "Стамболийски"/. Като се връщам назад , си мисля, че чукането се появи някъде след около 3-4 хиляди км. пробег. Изводът е ясен - никога повече Birth.
                Fiat Marea 1,6 16V 1998
                Lancia Y 1.2 8v 1997
                Fiat Tempra 1.6 1991

Коментар

Working...
                X