Имам Темпра 1.6. От около 2 месеца се появи някакво чукане , което се чува някъде отзад при подаване на газ или при рязко отнемане на газта. Чукането е еднократно и кратко, определено е свързано с окачването. Сменени са задните амортисьори преди 6 месеца. Един майстор ми каза , че е от лагерите на задния носач. Преди няколко дни ги смених, задницата стана много по стабилна, но чукането си остана. Друг майстор ми каза ,че вероятно са тампони на реактивната щанга ама да си карам ида не се впечатлявам. Мен обаче ме дразнят всички необичайни шумове и искам да отстраня проблема. Ако някой е имал подобни оплаквания , моля за съвет относно причината, опасно ли е и какво би струвал евентуален ремонт.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Темпра - чукане в задно окачване
Collapse
X
-
Re: Темпра - чукане в задно окачване
nikolay nikolov написа:...някакво чукане , което се чува някъде отзад при подаване на газ или при рязко отнемане на газта. Чукането е еднократно и кратко...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
bereta написа:може да е и от накладките. при мен е от тяхVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Имам Темпра 1.6. От около 2 месеца се появи някакво чукане , което се чува някъде отзад при подаване на газ или при рязко отнемане на газта. Чукането е еднократно и кратко, определено е свързано с окачването. Сменени са задните амортисьори преди 6 месеца. Един майстор ми каза , че е от лагерите на задния носач. Преди няколко дни ги смених, задницата стана много по стабилна, но чукането си остана. Друг майстор ми каза ,че вероятно са тампони на реактивната щанга ама да си карам ида не се впечатлявам. Мен обаче ме дразнят всички необичайни шумове и искам да отстраня проблема. Ако някой е имал подобни оплаквания , моля за съвет относно причината, опасно ли е и какво би струвал евентуален ремонт.
Коментар
-
Благодаря за мненията. Оказа се прав колегата Hit-ко. Действително при отворен багажник и дръпната ръчна се чува същото кратко почукване някъде в ляво. В тази връзка искам да попитам сложна ли е смяната на тези тампони , защото в един сервиз ми казаха ,че тампоните не подлежат на смяна.Fiat Marea 1,6 16V 1998
Lancia Y 1.2 8v 1997
Fiat Tempra 1.6 1991
Коментар
-
Пиша отново по тази тема защото чак сега разбрах истинската причина. Въпреки, че колата са я гледали поне 5 различни монтьори и всички също чуваха причукването някъде отзад, никой не можа да разбере причината. Чукането изчезна веднага след като смених предните носачи. Предишните ги бях купил веднага след като взех колата / юни 2004 г./ и тъй като не бях ориентиран , съм купил вероятно Birth / струваха някъде около 55 лева, от магазина на "Стамболийски"/. Като се връщам назад , си мисля, че чукането се появи някъде след около 3-4 хиляди км. пробег. Изводът е ясен - никога повече Birth.Fiat Marea 1,6 16V 1998
Lancia Y 1.2 8v 1997
Fiat Tempra 1.6 1991
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар