ето какво ми се случи вчера - по време на път стрелката на температурата рязко взе да се покачва. след около 20-30 метра отбих за да видя от какво може да е. стрелката вече достигаше до червената граница, но реших да не гася мотора.слезнах отворих капака и видях, че едното водно коляно на изпарителя се е счупило и е хвърлило всичкия антифриз.веднага отидох да изгася колата но стрелката вей беше подминала червеното днес след като оправих проблема налях антифриз/събра 4.5 литра/запалих колата.маслото е наред двигателя си работи нормално има си мощност абе все едно нищо не е станало.та въпроса ми е - какви може да са последиците от прегряване. как да разбера дали е станала беля без да ходя при майстор и не на последно място-може ли да съм се разминал без последици?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Последици от прегряване
Collapse
X
-
Ами ако ти работи нормално мотора, не смесва вода с масло, масло с гориво и ако не пуши различно - разминал си се. В повечето случай проблемите при прегряване се дължат на неправилното охлаждане... Дано да си късметлия, ако е така - пусни и едно тотоSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Реклама
Collapse
Коментар